ABL už nebude spravovat pražské věže

26.12.2011 15:56

Bezpečnostní agentura ABL už zřejmě nebude spravovat pražské věže. Nový radní pro kulturu Václav Novotný z TOP 09 žádá výpověď nájmu. Má totiž výhrady k tendrům, díky kterým ABL dohled nad sedmi památkami získala.

ABL už nebude spravovat pražské věže
Foto: Hans Štembera
Popisek: Žižkovský vysílač

Praha firmě svěřila správu sedmi památek, mezi kterými je například Prašná brána, Petřínská rozhledna nebo Staroměstská radnice. Pronájem činí 55 milionů korun ročně. Pronájem kritizovali někteří odborníci i opoziční politici. Před tím památky spravovala městská příspěvková organizace Pražská informační služba.

ABL je ve správě úspěšná

Radní Novotný má výhrady k tomu, jak proběhlo výběrové řízení. "Do prvního řízení na roční pronájem se přihlásila jen ona, do druhého agentura ABL a ještě jedna firma, uvedl Novotný.

Nejen vedení Pražské informační služby, ale i někteří zastupitelé práci správce chválí, stojí za ním například milionové investice do propagace. Agentuře ABL se během dvou let podařilo zvýšit návštěvnost, nově zpřístupnit některé části věží a turistickým lákadlem se stalo troubení trubačů na věžích. Podle vedení ABL jde spíše o politické důvody než nespokojenost s firmou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

17:08 Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

Překročil všechny meze, nemá v ODS co dělat. Známý provokatér Pavel Novotný, který je za občanské de…