Bárta chce být hejtmanem v Plzeňském kraji. Nemusí kandidovat za VV

15.04.2012 12:52

Odsouzený poslanec Věcí veřejných Vít Bárta se nemíní vzdát svého mandátu, protože věří, že ho odvolací soud obvinění zprostí. V pořadu České televize Otázky Václava Moravce naopak překvapil sdělením, že hodlá kandidovat v krajských volbách a o post hejtmana se ucházet v Plzeňském kraji. Nechce vzdát boj s tamní ODS včetně ministra spravedlnosti Jiřího Pospíšila.

Bárta chce být hejtmanem v Plzeňském kraji. Nemusí kandidovat za VV
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vít Bárta

Pouze 48 hodin uplynulo od vynesení rozsudku nad předsedou poslaneckého klubu Věcí veřejných Vítem Bártou, jenž mu určil osmnáctiměsíční trest s podmíněným odkladem na 30 měsíců za uplácení a neformální šéf nejmenší vládní strany prozradil své další politické ambice. V pořadu ČT Otázky Václava Moravce nejenže potvrdil, že neodejde ze sněmovny, ale prozradil, že půjde do podzimních krajských voleb. V Plzeňském kraji bude usilovat o post hejtmana.

„Rozhodl jsem se kandidovat v Plzeňském kraji, abych nevzdal boj s tím, co pan Jurečko s panem Pospíšilem provedli Věcem veřejným,“ zdůvodnil Bárta svůj záměr vlivným členem ODS v Plzeňském kraji i ministrem spravedlnosti. „Přejdu do útoku a dál budu bojovat na zlepšení politické kultury v Čechách,“ dodal s tím, že se nejdříve musí očistit u odvolacího soudu. Ještě se však nerozhodl, zda se objeví na kandidátce Věcí veřejných.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jih

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…