Češi jsou na hranicích stále šikanováni, upozorňuje Zahradil

04.07.2012 21:50

Podle europoslance ODS Jana Zahradila stále pokračují systematické a diskriminační kontroly českých řidičů na bavorské straně státních hranic. Zahradil bude podle svých slov apelovat na Evropskou komisi, aby se problémem zabývala. Uvedl to na svém webu.

Češi jsou na hranicích stále šikanováni, upozorňuje Zahradil
Foto: worldwide.com
Popisek: Hraniční přechod, ilustrační foto

„Kontroly porušující princip volného pohybu osob stále trvají a způsobují i citelné ekonomické ztráty na straně autobusových dopravců,“ píše předseda klubu občansko demokratických europoslanců.

Podle Jana Zahradila projde kontrolou německých policistů více než polovina všech autobusů s českou poznávací značkou. „Statistiky dopravců uvádějí 55,3% zastavených a kontrolovaných spojů. Tyto kontroly jsou systematické, zaměřené na české autobusy a probíhají v příhraničních oblastech. Zcela jasně tedy nahrazují hraniční kontroly, kterých jsme se zbavili vstupem do schengenského prostoru v prosinci 2007,“ upozorňuje.

Každý členský stát má podle Zahradilových slov právo na vlastní imigrační politiku i namátkové kontroly, nicméně systematičnost zásahů německých úřadů proti českým občanům jde prý daleko za hranici platné legislativy a narušuje i svobodný trh uvnitř EU.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ukrajinci, co nejsou zubaři. Ale pustí je na vás. „Prý je ohlídají.“

5:30 Ukrajinci, co nejsou zubaři. Ale pustí je na vás. „Prý je ohlídají.“

Sněmovnou schválená senátní novela má umožnit, aby stomatologové ze zemí mimo Evropskou unii měli je…