Česko jde před soud. Za rozkopání Evropské třídy, tvrdí Klausův tajemník

18.01.2012 17:25

Tajemník prezidenta Václava Klause Ladislav Jakl tvrdí, že Česko stane před soudem EU. Stane se tak prý proto, že je rozkopaná Evropská třída v Praze. Lidé jako europoslanec Libor Rouček (ČSSD) nebo politolog Jiří Pehe, kteří podnět k soudu podali, už se podle Jakla nemohli dívat na to, jak se Česko izoluje od evropské integrace.

Česko jde před soud. Za rozkopání Evropské třídy, tvrdí Klausův tajemník
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tajemník prezidenta Ladislav Jakl

Tajemník prezidenta Václava Klause Ladislav Jakl prohlašuje, že Česko skončí před evropským soudem za to, že si dovolilo rozkopat Evropskou třídu v Praze. Na rozkopání této dopravní tepny směřující na pražské letiště a potažmo dál do Evropy prý EU upozornili uvědomělí evropští občané jako politolog Jiří Pehe. Text tajemníka prezidenta republiky Jakla je k vidění na blogu serveru idnes.cz.

Nejde o žert?

„Ano, je to tak. Evropská komise včera v tichosti podpořila návrh, aby Česká republika stanula před Soudním dvorem Evropské unie. Důvod je zcela zásadní a můžeme být rádi, že u toho soudu nejsme už tak rok. Tím důvodem je zlomyslné a hrubě proti duchu integrace směřující rozkopání Evropské třídy v Praze pod velmi průhlednou záminkou stavby metra. Evropská komise se právem ptá: proč nebyla raději rozkopána Americká ulice? Nebo Čínská?“ ptá se ve svém textu Jakl.

K tomu, aby za zablokování jedné z pražských komunikací Česko stanulo před soudem, prý vyzvalo 99 aktivistů v čele s politologem Jiřím Pehe či europoslancem Liborem Roučkem (ČSSD). Tito zastánci evropské integrace už se prý nemohli dívat na to, jak se Česko od EU odstřihává.



 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Celníci objevili u cizince více než čtyři a půl kilogramu kokainu

16:05 Celní správa: Celníci objevili u cizince více než čtyři a půl kilogramu kokainu

Na konci minulého týdne celníci na Letišti Václava Havla zadrželi 44letého cizince polské národnosti…