Čtyřprocentní se na Praze 10 budou moci přihlásit o byt

01.01.2015 8:15

O obecní byt se nově budou moci ve veřejném losování v Praze 10 ucházet i lidé žijící v registrovaném partnerství. Tato městská část mezi prvními zareagovala na změněnou legislativu, která registrované partnerství umožňuje i na poptávku ze strany těchto párů.

Čtyřprocentní se na Praze 10 budou moci přihlásit o byt
Foto: archiv / tan
Popisek: Šéfka ANO v Praze Radmila Kleslová

„Volné obecní byty rozdělujeme naprosto transparentně, a to především při veřejném losování. Doposud se o byty mohly hlásit různé skupiny našich obyvatel, ale konkrétně právě ženy a muži žijící v registrovaném partnerství byli bohužel opomenuti,“ vysvětlila starostka Prahy 10 Radmila Kleslová (ANO).

V dosavadních zásadách, které přidělování bytů formou losování upravovaly, bylo přihlášení umožněno celkem pěti skupinám žadatelů. Mladým lidem ve věku 18-30 let, manželům s dětmi do 18 let, samoživitelům s dětmi do 18 let, bezdětným manželům nad 30 let a jednotlivcům nad 30 let.

„Na lidi žijící v registrovaném partnerství se zřejmě kvůli tomuto relativně novému způsobu zákonného soužití v minulém volebním období bohužel pozapomnělo. Tento stav se nyní snažíme napravit,“ uzavřela starostka. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

17:08 Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

Překročil všechny meze, nemá v ODS co dělat. Známý provokatér Pavel Novotný, který je za občanské de…