Nešpiónovala jsem, k tomu nikdy nedošlo, ujišťovala v rádiu Kleslová. Došlo i na "miláčka" Babiše

20.12.2014 17:58

Hostem Press klubu Luboše Xavera Veselého na Frekvenci 1 byla současná starostka Prahy 10 Radmila Kleslová (ANO), která byla původně členkou ČSSD a před rokem 1989 byla údajně agentkou komunistické Státní bezpečnosti. V pořadu ale zdůrazňovala, že žádnou špionkou nebyla, nikdy nic špatného neprovedla a voliči to vidí stejně. Totéž prý platí o Andreji Babišovi. Došlo i na lobbistu Tomáše Hrdlíčku a primátorku Adrianu Krnáčovou, dvě jména, o kterých se v souvislosti s Kleslovou také často mluví.

Nešpiónovala jsem, k tomu nikdy nedošlo, ujišťovala v rádiu Kleslová. Došlo i na "miláčka" Babiše
Foto: Hans Štembera
Popisek: Radmila Kleslová

Hned v úvodu vysílání prozradila, že sleduje na internetu satirický pořad Kancelář Blaník. Já se velmi bavím, je to politická satira a něco takového tu chybí," uvedla.

Podpásové rány před volbami

Za pozornost stojí, že v jednom z dílů byla Praha 10 označena za zátoku Sviní". To mě přišlo už trochu moc, tak to s Prahou 10 není," podotkla. Jeden z dílů se její osobě věnoval i dva dny před volbami, což považuje za nefér ránu. Před volbami jich ostatně zažila víc. Ale já jsem nikdy nikomu nic neudělala, tak jsem si řekla, že půjdu s kůží na trh a budu sama kandidovat," řekla.

Následně ve volbách dostala dost preferenčních hlasů, což ji velmi potěšilo, byť si je vědoma i toho, že za úspěch vděčí i Andreji Babišovi. On se stává miláčkem lidí a lidi za nim jdou, protože mu věří," pochvalovala si. Zároveň ale řekla, že Babiš nijak nemluvil do sestavování stranických kandidátek.

A na čem je založen jejich vztah? On ví, že jsem nikdy nikoho nepodvedla, že jsem se chovala fér a on také. My si prostě věříme," zaznělo z jejích úst. Odmítla však, že by byla pravou rukou Andreje Babiše.

Špiónkou jsem nikdy nebyla

Ve druhé polovině pořadu odpovídala na otázky související s její spoluprací s StB. Prý by ji nikdy nenapadlo, že jednou bude za kontakty s StB kritizována. Špiónkou prý ale nikdy nebyla.

Špiónka jsem nikdy nebyla. Chtěla jsem jako mladá vystudovaná právnička pracovat v zahraničí, jako asi každý mladý člověk. To bylo v roce 1987, tak jsem se ucházela o místo na MZV, prošla jsem řadou testů. Pak mě kontaktovali a řekli, že jsem těmito testy prošla. Pak mi ale řekli, že budu muset projít ještě další procedurou, kterou se zabývá rozvědka. Byla jsem prověřována, ale nešpiónovala jsem, k tomu nedošlo," řekla. Prý byla vyhodnocena jako vhodný kandidát pro zpravodajskou práci v zahraničí, ale ona to odmítla, protože dala přednost rodině.

Vztahy s Hrdličkou a Krnáčovou

Pak se rozpovídala o svém starostování. S lobbistou Tomášem Hrdličkou prý nikdy nebyla v kontaktu. Potkala ho prý asi dvakrát na chodbě, ale ani se spolu nezastavili. Z tohoto důvodu Kleslová nechápe, kde se berou úvahy o jejím propojení s Hrdličkou. Zato spolupracuje s pražskou primátorkou Adrianou Krnáčovou za ANO a vychází spolu dobře. Chovají se profesionálně. Já vím, že by asi média chtěla psát, jak to jiskří mezi dvěma ženami, ale ono to tak není," řekla.

Sama je ve vrcholové politice od roku 1998 a nezdá se jí, že ženy to mají v politice těžší než muži. To je důvod, proč také nepodporuje zavedení kvót pro ženy, za něž teď bojuje Věra Jourová, dříve také ministryně za ANO.

Vánoce a rodina

V závěru pořadu prozradila, jak se připravuje na Vánoce. Má prý tolik práce, že zatím nestihla ani péct cukroví, takže ho koupí, zatím nemá koupené ani dárky, ale protože žije sama s dcerou, tak mnoho dárků asi kupovat nebude. Z jejích úst také zaznělo, že je vdovou a dalšího partnera asi nehledá, byť by asi potřebovala posekat zahradu.

Jako starostka prý na Štědrý den vyrazí na pomoc bezdomovcům. Nakonec všem posluchačům popřála krásné svátky a pak hlavně pevné zdraví v roce 2015.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Další problém v Německu. Málo peněz zdravotnicím. Tak si to nenechaly líbit

13:31 Další problém v Německu. Málo peněz zdravotnicím. Tak si to nenechaly líbit

Sociální situace je v Německu čím dál více napjatější. Protesty se začínají objevovat už i v malých …