Heger a Štastný zavítali na Moravu. Zajímaly je dluhy

13.01.2012 15:31

Otázka, jak vypadá skutečný provoz českého soukromého zdravotnického zařízení - to byl hlavní důvod, který přivedl ve čtvrtek dopoledne na návštěvu soukromé Nemocnice Podlesí v Třinci ministra zdravotnictví Leoše Hegera a sněmovní Výbor pro zdravotnictví.

Heger a Štastný zavítali na Moravu. Zajímaly je dluhy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Leoš Heger

Ministr si společně se členy zdravotního výboru prohlédl prostory Nemocnice Podlesí, která je dnes jako jediné soukromé zdravotnické zařízení součástí národní sítě kardiovaskulárních center. Prohlédl si také novou přístrojovou techniku za více než 74 milionů korun, kterou uvedla nemocnice do provozu díky finančním prostředkům z Evropské unie v loňském roce. Třinečtí lékaři se ministrovi pochlubili promítnutím  záznamů z unikátních kardiologických zákroků, které zde v minulém roce provedli. Součástí těchto záznamů byli také nové způsoby katetrizační léčby srdečních chlopní.

Podlesí má na triku několik unikátních operací

Nemocnice Podlesí je součástí národní sítě kardiovaskulárních center, kterou v roce 2009 vytvořilo Ministerstvo zdravotnictví. "V roce 2010 provedli jako první v Česku naši lékaři  hned několik unikátních zákroků. Jako první v Česku na jaře 2010 nahradili opotřebovanou umělou chlopeň, chlopní novou, bez potřeby chirurgické operace. Jako první v Česku také naimplantovali pomocí katetru novou umělou chlopeň do plícnice (jedna ze čtyř chlopní, které se nacházejí v srdci) bez potřeby složité operace.

Další unikátní zákrok provedli lékaři Nemocnice Podlesí loni na jaře. Šestašedesátiletému pacientovi odstranili pomoci speciálního clipu nedomykavost dvojcípé chlopně bez nutnosti chirurgického zákroku, který by často vážně nemocní pacienti přežili jen těžko," informoval ParlamentniListy ředitel Nemocnice Podlesí Karel Lukeš.

V Třinci se mluvilo i o zadlužených nemocnicích

Ministr Heger a členové zdravotního výboru se v třinecké nemocnici sešli také s generálním ředitelem pojišťovny Agel Filipem Horákem. "Témat k projednání bylo opravdu hodně. Mluvilo se o smyslu akreditace nemocnic, ale také o loňské akci zdravotnických odborářů Děkujeme, odcházíme a velkým tématem byly také zadlužené nemocnice," sdělila ParlamentnimListům.cz mluvčí skupiny Agel Hana Szotkowská.

Poslanec Boris Šťatsný (ODS) ohodnotil třineckou návštěvu jako velmi příjemnou a poděkoval za vlídné přijetí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Anna Vidiševská

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Odložené Vrbětice: „Policie se zachránila.” Obvinění Koudelky

4:44 Odložené Vrbětice: „Policie se zachránila.” Obvinění Koudelky

Zdaleka ne všichni dotčení hráči se smířili s policejním konstatováním o konci vyšetřování výbuchů v…