I naší pleti může ubývat sil...

09.07.2012 0:00

Kolagen dělá s pletí zázraky. Pokud si zachová svoji mladistvou strukturu a potenciál, stává se „běžcem proti času“. Jen není stále stejně vytrvalý…

I naší pleti může ubývat sil...
Foto:
Popisek:

Za pružnost, pevnost, správné navlhčení kůže a soustavné ponoření jejích buněk je zodpovědný kolagen,“ vysvětluje diplomovaná zdravotní sestra a kosmetička Marie Lánová. „Mladé formy kolagenu ve škáře zadržují asi sedmdesát procent vody. Už po pětadvacátém roku života dochází k jeho odbourávání, zároveň se také produkuje méně nového.“

Kolagen má v těle třiceti procentní zastoupení. Kolagenová vrstva je domovem hmatových orgánů, vlasových folikulů, potních a mazových žláz. Kromě toho dělá zázraky při ochraně pokožky, zejména její pevnosti – pro zajímavost: jedno milimetrové vlákno je schopné „unést“ až 40 kilogramů! Tělo si kolagen dokáže vytvářet samo, ale tato produkce se s postupujícím věkem snižuje každoročně o 1,5 %. U žen vcházejících do menopauzy se dokonce hladina kolagenu snižuje až na třicet procent v průběhu necelého roku! Následkem deficitu kolagenu pleť přestává být napjatá jako za mladých let.
kontury obličeje poklesnou a tvoří se vrásky.

Zvenku i zvnitř…
Nejefektivnější je nechat kolagen vniknout přímo k buňkám přirozeně kolagen produkujícím, tedy k fibroblastům a keratinocytům,“ doporučuje kosmetička. Na pokožku je vhodné aplikovat biotechnologické sérum Collagenceutical, jehož základ tvoří kolagen v unikátní kombinaci s peptidy, glykoproteiny z Antarktického oceánu a kyselinou hyaluronovou v lipozomové formě: „Nejenže doplňuje nedostatek kolagenu, ale zároveň vrací pleťové buňky do aktivního stavu, na který „věkem zapomněly “, říká Marie Lánová a dodává, že jeho dlouhodobým užíváním se zlepší nejen pevnost a pružnost, ale i hydratace pokožky.

Hlavní zásadou používání séra je aplikace na vyčištěnou pleť, ošetřenou nejlépe dvojfázovým čistícím přípravkem Pureceutical. Jen tak bude pleť schopná zužitkovat všechny účinné látky biotechnologického séra. Tvorbu kolagenu lze navíc podpořit speciálními kolagenovými tabletami Collagenceutical biovital, které zároveň stimulují obnovu buněk a chrání tkáně před oxidačním působením. Jejich pravidelné užívání ráno a večer výrazně zmírní ochabování pokožky i tvorbu vrásek.

… a nejen to..
Množství kvalitního kolagenu se snižuje v důsledku častých návštěv solárií, stresu, špatných návyků a nezdravého životního stylu, ale i nedostatkem vitamínů, například vitaminu C,“ říká odbornice a dodává, že některé ženy svou genetickou výbavu kolagenu jednoduše ničí fatálním způsobem života, nesprávnou výživou a také pohodlností a leností. Pro uchování mladistvého vzhledu pleti jednoduše jen sérum a tablety nestačí. Je bezpodmínečně nutné alespoň 30 až 45 minut každodenně sportovat, snažit se co nejčastěji „vyhladovět“ své fibroblastové buňky, což jednoduše znamená: ve výživě co nejméně jednoduchých cukrů a zvířecích tuků a v neposlední řadě jíst pokrmy, které příznivě ovlivňují syntézu bílkovin pojivové tkáně.

(mb,foto:archiv)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Redakce

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Další články z rubriky

Jednooký Ukrajinec o své armádě. Stále slouží. Vyplavalo to nejhorší

12:41 Jednooký Ukrajinec o své armádě. Stále slouží. Vyplavalo to nejhorší

Nejsou vojáci, není munice, nejsou opevnění. To jsou závěry polského analytika Konrada Muzyky ohledn…