I s příchodem jara pozor na úrazy

10.04.2015 0:00

Pokud pečujete o svůj notebook, PC nebo tablet, chráníte ho před viry antivirovým programem. Stejně tak je dobré dbát o své tělo, chránit jej před viry a úrazy, například zázvorovými odvary, bylinnými čaji nebo pravidelným cvičením. Náhlé změny počasí útočí na imunitní systém a zároveň se zvyšuje riziko úrazů při jarním sportování.

I s  příchodem jara pozor na úrazy
Foto: dodavatel TZ - Klára Výborná
Popisek: jogging

„Lidé odhazují zimní brusle a vytahují ze skříní in-liny, cyklistické helmy a tenisové rakety, aniž by byli fyzicky připraveni na tělesnou zátěž, kterou si na sebe hodlají naložit“ říká správce sportovního areálu Ondřej Petráš. Zásadní zdravotní překážkou, s kterou se potýkají sportovci, kteří přes zimu nic nedělali, je únava svalů kloubů nebo případný vyvrknutý kotník. Petráš doporučuje ke zdravému pohybu i zdravě jíst, dodržovat pitný režim a předcházet úrazům například nákupem běžecké obuvi, vyvarovat se kouření a podporovat cirkulaci krve enzymy. V tomto směru je vhodný například jediný volně prodejný enzymoterapeutický lék Wobenzym nebo pravidelné otužování, které pomáhá i lymfě.

„Lidé by neměli odhodit i zdravý rozum a rozparádit se příliš rychle.  Jaro by také mohli strávit s modřinami, nebo hůř – s vyvrtnutými či dokonce přelámanými končetinami,“ dodává Petráš. Účinným antivirem pro aktivaci vlastní obranyschopnosti, a v případě napadení viry i hojivých schopností vlastního těla, je třeba enzymatická léčba. Enzymy výrazně zkrátí dobu hojení, nastartují imunitu organismu a podpoří cirkulaci lymfy a krve, která umožní zásadně zrychlit přísun protilátek.

Fenomén jarního běhání se v posledních letech rozvinul hlavně díky svým nízkým finančním nárokům a možnostem, které mu dávají příměstské cyklostezky a běžecké stopy. „ Pro tělo to je zdraví pohyb, není to kontaktní, takže si tak maximálně vyvrknete kotník a kromě dobrých bot nemusíte vlastně investovat do žádných dalších věcí,“ přidává fitness trenér Vojtěch Petráček z Prahy.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: MaB

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

4:44 Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

Prozradil pirátský poradce Petr Beneš z pražského magistrátu citlivé informace protistraně, s níž se…