Ing. Vojtěch Munzar

  • ODS
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,03. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.04.2024 18:05:00

Snaze občanů o vlastní bydlení by stát neměl házet klacky pod nohy

Snaze občanů o vlastní bydlení by stát neměl házet klacky pod nohy

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k významu vlastního bydlení jako zajištění nezávislosti

 Ve veřejném prostoru často slyšíte, že máme vysoký podíl vlastnického bydlení. Někteří tvrdí, že by prý bylo lepší mít větší poměr nájemného bydlení. Za prvé nejsme zase takovou výjimkou a za druhé je otázkou, zda menší poměr vlastnického bydlení není spíše vynucený vysokou cenou nemovitostí v některých státech.

Já jsem naopak rád za vysoký poměr vlastnického bydlení. Chci žít v zemi, kdy co nejvíce občanů bude mít možnost bydlet ve vlastním. Není to jen o zajištění samotného bydlení, vlastnické bydlení je i způsob majetkového zajištění, který vede k větší nezávislosti. Je lepší investovat do vlastního majetku než platit za půjčování cizí nemovitosti. vlastní majetkové zabezpečení je primární a nejlepší pojistkou pro mimořádné události, které mohou každého potkat.

Snaze občanů o vlastní bydlení by stát neměl házet klacky pod nohy zbytečnými regulacemi. Naopak by ji měl podporovat. Proto jsem například prosazoval zrušení daně z nabytí nemovitosti, či zachování daňových odpočtů úroků z hypoték.

graf

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama