Klaus přijal na Hradě šéfa fotbalu Peltu. Dostal pozvánku na šampionát

14.12.2011 13:44

Prezident České republiky Václav Klaus přijal ve středu na Hradě předsedu výkonného výboru Fotbalové asociace České republiky Miroslava Peltu. Ústředním tématem rozhovoru byl pochopitelně český fotbal a jeho budoucnost.

Klaus přijal na Hradě šéfa fotbalu Peltu. Dostal pozvánku na šampionát
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Václav Klaus

Přijetí Miroslava Pelty, jenž byl zvolen do čela FA ČR na mimořádné valné hromadě 17. listopadu, proběhlo v audienčních prostorách pražského Hradu v 10 hodin. "To setkání bylo plánováno delší dobu, bylo to velmi příjemné a nesmírně si toho vážím. Předal jsem panu prezidentovi pamětní plaketu, kterou naše asociace nechala zhotovit k 110. výročí vzniku organizovaného fotbalu v českých zemích," uvedl Pelta bezprostředně po schůzce s hlavou státu

Předseda pozval prezidenta na mistrovství Evropy v roce 2012 v Polsku a na Ukrajině. Ten přislíbil, že se přijede podívat. Pelta byl dle svých slov příjemně překvapen Klausovou znalostí fotbalu, přestože jeho doménou je spíše basketbal. „Prezident zná všechny hráče národního týmu a jeho tahouny, výsledky a podobně. Myslím, že pro naše fotbalisty bude jeho návštěva na EURO 2012 dobrou motivací," dodal Pelta.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Pavel Kozdera

Ing. Petr Mach, Ph.D. byl položen dotaz

cenzura

Jak v EU ovlivníte, zda u nás bude zachována svoboda projevu, kterou má snahu tato vláda omezit a jak píšete i vy, schovává to za jakýsi boj s dezinformacemi?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

17:08 Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

Překročil všechny meze, nemá v ODS co dělat. Známý provokatér Pavel Novotný, který je za občanské de…