Lidé se svolávají, aby uctili Havlovu památku

18.12.2011 17:25

Lidé se scházejí nejen v Praze, ale i v českých krajských městech, aby uctili památku Václava Havla. Zapalují svíčky, pokládají květiny a vzpomínají na výjimečného člověka, disidenta a prezidenta.

Lidé se svolávají, aby uctili Havlovu památku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bývalý prezident ČR Václav Havel

Lidé se svolávají a svolávali přes sociální sítě a sms. Pietní akce k uctění památky bývalého prezidenta Václava Havla probíhají a chystají se na různých místech Prahy a Brna.

Svíčky na Hrad

"Svíčky na Hrad, co víc říct," stojí na pozvánce k události na Facebooku, která lidi svolávala od 16. hodiny na Pražský hrad. Podobně lidé na Facebooku organizují setkání na 18. hodinu u sochy sv. Václava na Václavském náměstí.

V Brně se po 14. hodině sešli lidé u morového sloupu na náměstí Svobody. Černé vlajky visí například na Moravské galerii, na budově divadla Husa na provázku nebo na Ústavním soudu. V ulicích Brna jsou vidět i lidé s připnutou trikolorou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

17:08 Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

Překročil všechny meze, nemá v ODS co dělat. Známý provokatér Pavel Novotný, který je za občanské de…