Liposukce vítězí nad zvětšováním prsou

01.11.2010 14:00

V posledních deseti letech panoval všeobecný názor, že zvětšování prsou je nejoblíbenějším výkonem estetické medicíny.

Liposukce vítězí nad zvětšováním prsou
Foto:
Popisek:

Průzkum Mezinárodní společnosti pro estetickou plastickou chirurgii (ISAPS) však odhalil nový trend – největší zájem je nyní o liposukci, která zaujímá 18,8% ze všech chirurgických postupů. Následuje zvětšování prsou se 17% a blefaroplastika (operace horních a dolních očních víček) s 13,5%, rhinoplastika (úprava nosu) s 9,4% a abdominoplastika (operace břicha) s 7,3%.

Společnost  ISAPS zveřejnila výsledky globálního průzkumu plastických chirurgů a zákroků v 25 předních zemích a oblastech, který představuje 75% všech operací v roce 2009. Průzkum nabízí první spolehlivá data o plastické chirurgii v mezinárodním měřítku.

V důsledku výhod moderních kosmetických postupů a poptávce po levnějších metodách ošetření se stále populárnějšími stávají neinvazivní chirurgické postupy. Ačkoli nejsou k dispozici žádné předchozí údaje, se kterými by se dalo srovnávat, nelze pochybovat o tom, že v této oblasti došlo k dramatickému obratu.

Nejdůležitější neinvazivní postupy zahrnují: injekce toxinů nebo neuromodulátorů (Botox, Dysport) (32,7%), injekce kyseliny hyaluronové (20,1%), odstraňování chloupků laserem (13,1%), autoaugmentace - injekce vlastního tuku (odběr pacientova tuku z jednoho místa a jeho přenos na jiné místo) (5,9%) a ošetření IP laserem (4,4%).

K zákroku patří i hojení
Pokud také uvažujete o plastické operaci a estetických procedurách, mějte na paměti, že tím nejdůležitějším je osobní konzultace s plastickým chirurgem. Jedině ten posoudí, co je pro vás vhodné, a zváží případná rizika operace.

Každý by si měl také uvědomit, že plastická operace nekončí po odchodu z chirurgického stolu. Hematomy v operované oblasti, otoky či infekce, která patří mezi hlavní komplikace, mají vliv nejen na psychiku pacienta, ale i na konečný výsledek zákroku. Podstata plastické operace totiž vyplývá  z potřeby vylepšení estetického vzhledu. Mimo zdravotní hlediska mají pooperační komplikace za následek také pracovní absenci.

Podpořit proces hojení a zkrátit dobu léčby je možné pomocí některých enzymů, které mají při hojení nezastupitelnou roli. Velmi populární léčebný postup je systémová enzymoterapie, jejíž účinnost byla potvrzena mnohými klinickými studiemi. Hlavní výhodou léků systémové enzymoterapie, mezi které patří u nás nejznámější  "Wobenzym", je vliv na rychlejší vstřebávání otoků a hematomů a podpora nekomplikovaného hojení ran. Pokud se při léčení ran podávají antibiotika, podporují enzymy jejich průnik do tkání a zvyšují tím účinek léčby. Máte-li obavy z nevzhledných jizev, které zůstávají po některých chirurgických zákrocích,   užívejte enzymy. Díky jejich působení bude výsledná jizva výrazně menší.
(mb,foto:archiv)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Redakce

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Další články z rubriky

 Podepište, že nebudete topit uhlím. A klient ČSOB se vzepřel

7:21 Podepište, že nebudete topit uhlím. A klient ČSOB se vzepřel

ČSOB se chlubí tím, že „motivuje“ své klienty k zeleným řešením a nejinak se staví také ke svým fire…