Mrazivé počasí může mít negativní dopad i na kvalitu vlasů

12.01.2017 0:00

Trápí vás suché konečky vlasů, rychle se mastící pokožka hlavy či lupy? Tyto neduhy mohou mít kromě jiného na svědomí aktuální meteorologické podmínky. Přečtěte si, jak své vlasy zazimovat, a toto období tak přejít bez úhony.

Mrazivé počasí může mít negativní dopad i na kvalitu vlasů
Foto: dodavatel TZ
Popisek: vlasy v zimě

Intenzivní hydratace a výživa

Základem toho, aby vlasy ustály negativní vlivy počasí jako mráz, časté střídání okolních teplot, mlhu a se zimou úzce spjatý smog, je intenzivní hydratace a výživa. Právě v zimním období je nejdůležitější pravidelné používání vlasových hydratačních masek a vyživujících balzámů. Balzám používejte po každém mytí, masku poté alespoň dvakrát týdně. „Spousta lidí dělá při mytí vlasů tu chybu, že nesprávně používají vlasový kondicionér. Ten při chybné aplikace může vlasy zatěžovat. Výsledkem je poté rychle se mastící vlasová pokožka a vlasy splihlé a bez lesku.“, říká vlasová expertka kadeřnické kosmetiky Nouvelle, Renata Gaucká. „Kondicionér je třeba používat pouze na konečky vlasů, nikoli na pokožku hlavy. Lidé s dlouhými vlasy jej mohou vetřít i do délek. Působit necháváme cca tři minuty a následně oplachujeme vlažnou vodou.“, dodává Gaucká.

Nebraňte se ani domácím maskám na vlasy. Potraviny, které lze kombinovat, jsou například vejce s medem a citronovou šťávou či banán s medem a olivovým olejem. Vlasům prospěšné je i avokádo nebo jablečný ocet. Ten mj. funguje i jako kondicionér. Jednoduše nařeďte lžíci jablečného octa se sklenicí vlažné vody a vlasy tímto roztokem opláchněte.

Používat můžete kromě masek na vlasy i nejrůznější rostlinné oleje. V současné době je k dostání například olej arganový, olej avokádový, meruňkový či ricinový. Jednoduše přidejte pár kapek k oblíbenému šamponu. V tak malém množství se vlasy nezamastí, pouze je vyživíte. Olej můžete vtírat i do konečků vlasů jako závěrečnou péči. Pár kapek oleje rozetřete v dlaních a naneste do vlasů, poté už nevysoušejte ani nežehlete.

Kvalitní kosmetika a kadeřnické pomůcky

Abyste vlasům usnadnili seberegenerační proces, je třeba jim k tomu dopřát kvalitní produkty. Vybírejte pouze ověřenou vlasovou kosmetiku a s profesionálem se poraďte i o tom, které prostředky pro váš konkrétní typ vlasů používat. „Na typu vlasů určitě záleží, a to hlavně v extrémních podmínkách, jako jsou teploty pod bodem mrazu či naopak teploty extrémně vysoké. V zimním období lze však vlasovou kosmetiku kombinovat. Univerzálním šamponem je například šampon Nouvelle Herb z řady Every day. Ten je vhodný pro všechny typy vlasů, má hydratační a vyživující účinky a působí antibakteriálně.“, říká Renata Gaucká.

Pečlivou ruku mějte i při výběru hřebenu. Jeho kvalita bývá často opomíjena, přitom právě nekvalitní hřeben je jednou z nejčastějších příčin polámaných vlasů. Pro snadné rozčesání doporučujeme kartáče s dřevěnými hroty nebo tolik proklamovaný tangle teezer.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: MaB

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Takhle začíná válka. Z otřeseného Slovenska chodí temné zvěsti

11:31 Takhle začíná válka. Z otřeseného Slovenska chodí temné zvěsti

Slovensko zažívá šok z atentátu na svého demokraticky zvoleného premiéra. „Je to odrazem násilného p…