Natřískaný Klausův jazz. Poprvé se prodávaly i lístky na stání

23.11.2011 9:40

V úterý zahájil prezident Václav Klaus ve Španělském sále Pražského hradu další koncert z cyklu Jazz na Hradě. V pořadí již 78. Bylo tak narváno, že někteří posluchači museli stát.

Natřískaný Klausův jazz. Poprvé se prodávaly i lístky na stání
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Václav Klaus

Na koncert tradičně přišli velvyslanci cizích zemí a jako tradičně seděli v první řadě. Mezi nimi nechyběl ani americký velvyslanec Norman Eisen, který si byl poslechnout své krajany, The Golden Striker - Trio Rona Cartera. V publiku se objevil například i první náměstek ministra obrany Jiří Šedivý.

z minulého jazzu: Topkařský pěvec Korte poslouchal Klausův jazz


„Zvláště pro vlastence mám takovou bonusovou informaci. Dozvěděla jsem se, že Ron Carter hraje celý život na kontrabas české výroby a dnes tomu asi nebude jinak," řekla na úvod moderátorka.

Ovace ve stoje

Pak tradičně zahájil večer prezident Klaus. „Dámy a pánové, vzácní hosté, dneska je tady spousta členů diplomatického sboru. Dneska je vás tady strašně moc. Udělali jsme naprostý rekord a prvně jsme prodávali i lístky ke stání. To tady ještě opravdu nikdy nebylo a to je důkaz, že vaše očekávání jsou jistě veliká. Všichni se velmi těšíme. Už to nebudu zdržovat. Hezký jazzový večer," popřál prezident.

Hudebníci z tria se na úvod uklonili až po pás a za svou zdvořilost sklidili velký potlesk. Kapela zahrála ve složení Ron Carter - kontrabas, Kevin Eubanks - kytara a Mulgrew Miller - klavír a večer byl naplněn bluesovými melodiemi. Bylo koncert po dlouhé době, kdy nevystoupili žádní hráči na dechové nástroje.

Černošské trio hrálo asi hodinu a půl a jednu písničku přidalo. Prezident Klaus si na závěr tradičně potřásl se všemi hudebníky rukou a hostesky jim přinesly květiny. Američtí muzikanti při svém odchodu obdrželi ovace ve stoje.   

O Jazzu na Hradě:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hnůj. Obří kupa. Pavel Novotný ji má před úřadem

5:30 Hnůj. Obří kupa. Pavel Novotný ji má před úřadem

Po premiéru Petru Fialovi se dočkal i starosta Prahy-Řeporyjí Pavel Novotný (ODS). Zemědělci mu před…