Nebojme se a svrhněme Nečase s Kalouskem, burcuje do nového roku Hašek

01.01.2012 9:52

Jak vkročíme do roku 2012? Roku, který má být podle očekávání opozičních politiků absolutně krizovým. I největší optimisté předpokládají propad životní úrovně většiny českých rodin. Vládní úsporná opatření pocítí nejvíce důchodci, rodiny s dětmi, nezaměstnaní, invalidé, naopak se nedotknou těch nejbohatších.

Nebojme se a svrhněme Nečase s Kalouskem, burcuje do nového roku Hašek
Foto: Hans Štembera
Popisek: První místopředseda ČSSD Michal Hašek

Opoziční politici vesměs vyhlídky pro rok 2012 nevidí v nejlepším světle, ale stopu naděje vidí. Zajímavé však je, že na to, co přinese rok  2012 neodpověděl nikdo z představitelů vládní koalice, přestože redakce oslovila, jak ODS, tak TOP 09 i Věci veřejné.

Bojme se jen strachu

„Rok 2012 bude takový, jaký si jej uděláme. Bojme se jen vlastího strachu, s trochou odvahy a štěstí jej můžeme končit bez Nečase, Kalouska a nejhorší vlády v dějinách České republiky. Chce to slovy Tomáše G. Masaryka nebát se a nekrást,“ řekl pro ParlamentíListy.cz první místopředseda ČSSD a hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek, podle kterého čeká občany rok velkých zkoušek, který však může po podzimních volbách mít nakonec šťastný konec.

„Já bych si přál, aby navzdory všem předpovědím astrologů, ekonomů i mayských kalendářů nás nepotkala žádná pohroma. Věřme, že bude dost práce a trocha štěstí a třeba by to mohl být nakonec rok dobrý, naproti všem očekáváním,“ vyjádřil určitou naději místopředseda ČSSD Lubomír Zaorálek.

TÉMA: Vládní reformy

Rok nebude jednoduchý

Velký optimismus naopak nečiší ze slov dalšího místopředsedy sociální demokracie Martina Starce. „Rok 2012 určitě nebude pro většinu našich občanů vůbec jednoduchý, úbytek pracovních příležitostí, zdražování, nestabilní a asociální vláda a tak bych mohl pokračovat. Proto přeji všem lidem hlavně práci, zdraví a štěstí a také naději na lepší vyhlídky,“ prohlásil pro ParlamentníListy.cz Martin Starec.

Poslanec KSČM Jiří Dolejš také není příliš optimistický. „Dost se obávám, že se budou vršit sociálně ekonomické problémy. Moc bych si přál, aby se při jejich řešení spojil rozum a spravedlnost,“ sdělil pro PralamentníListy.cz Jiří Dolejš.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš Urban

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

4:44 Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

Prozradil pirátský poradce Petr Beneš z pražského magistrátu citlivé informace protistraně, s níž se…