Nebude o mně rozhodovat hysterický Gazdík, hájí se Dobeš

03.01.2012 17:45

Hostem pořadu Dvacet minut Radiožurnálu byl dnes hostem ministr školství Josef Dobeš (VV). A zopakoval to, co tvrdí delší dobu. Chyby v čerpání z evropských fondů v jeho resortu nezavinil on, ale Jan Vitula.

Nebude o mně rozhodovat hysterický Gazdík, hájí se Dobeš
Foto: Hans Štembera
Popisek: Exministr Josef Dobeš ve své kanceláři

„Pan premiér vnímá věci v takové míře, v jaké jsou, nepotřeboval emoce a jednali jsme racionálně. Ví, že to je zvládnutelný úkol,“ řekl Dobeš k tomu, co dnes na problém říkal premiér Petr Nečas.

Mohli bychom přijít o miliardu

„Eventuálně bychom přišli o jednu miliardu, ale já říkám, že nepřijdeme,“ odpověděl na otázku, o kolik peněz by Česko mohlo přijít. „Tyto výtky jsou z let 2008 a 2009 a po deseti týdnech jsem se rozloučil s panem Vitulou z TOP 09. Důvodem bylo 0,27 procent čerpání z fondu,“ dodal ministr s tím, že on toto číslo zvýšil na 12.

Chyby by chtěl mít napraveny na začátku dubna. Dobešovým problémem je hlavně personální politika. „Není chyba člověka vyměnit, když nefunguje, jak má,“ hájí se. Výzvy TOP 09 k odstoupení prý přechází. „Já když selžu, tak odstoupím. Ale nebude o tom rozhodovat hysterický pan Gazdík,“ prohlásil.



 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SÚKL: MUDr. Tomáš Boráň byl jmenován ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv

20:48 SÚKL: MUDr. Tomáš Boráň byl jmenován ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv

Ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv se 1. května 2024 stal MUDr. Tomáš Boráň. Na základě vý…