Nečase nechtělo za předsedu čtyřikrát víc spolustraníků než v roce 2010

04.11.2012 14:00

Slova premiéra a šéfa ODS Petra Nečase o spokojenosti s výsledkem volby předsedy strany na probíhajícím kongresu a silném mandátu jsou spíše výrazem jeho vnitřní úlevy než skutečným popisem stavu věci. Vždyť proti roku 2010 ho tentokrát odmítl zvolit dokonce čtyřnásobek delegátů.

Nečase nechtělo za předsedu čtyřikrát víc spolustraníků než v roce 2010
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Petr Nečas

Petr Nečas jásá, že obhájil pozici prvního muže ODS, a hovoří o spokojenosti s výsledkem volby i se silným mandátem, který mu z probíhajícího kongresu vzešel. Skutečnost je však zcela jiná a nad slunce jasněji to potvrzuje srovnání kongresu 2010, kdy byl Petr Nečas poprvé zvolen do čela strany, a nyní, kdy už má za sebou dva a čtvrt roku ve funkci premiéra.

Před dvěma roky mu dalo hlas 538 delegátů z celkového počtu 601, odmítlo ho zvolit jen deset procent (přesně 10,5 procenta) delegátů. Na probíhajícím kongresu se pro něj vyslovilo 351 z 592 delegátů, zvolit ho tedy odmítlo čtyřicet procent (přesně 40,7 procenta) delegátů, což je tedy čtyřnásobek počtu v roce 2010. A to už tolik důvodů ke spokojenosti ani ke slovům o silném mandátu nezavdává.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jih

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

4:44 Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

Prozradil pirátský poradce Petr Beneš z pražského magistrátu citlivé informace protistraně, s níž se…