Péče o vlasy dle jejich typu

09.11.2015 0:00

Trápí vás unavené vlasy bez lesku a bez života? Děláte, co je ve vašich silách a stejně nedosahujete požadovaného výsledku? Možná jste jen nesprávně určili typ vašich vlasů. Na nápravu však není nikdy pozdě.

Péče o vlasy dle jejich typu
Foto: dodavatel TZ
Popisek: vlasy

Normální vlasy

Normální vlasy jsou lesklé, hebké, pružné a konečky nenesou známky poškození. Vlasy se netřepí, nelétají a příliš se nemastí. Poměrně dobře drží požadovaný tvar a i složitý styling je možný. Pro péči o normální typ vlasů používejte přípravky s vyživující složkou, která chrání vlasy před vnějšími škodlivými vlivy. Můžeme například doporučit vlasovou řadu Amazonia Preciosa od distributora Brazil Products s výtažky z palmy Murumuru a stromu Cupuaçu.

Mastné vlasy

Pro mastné vlasy je charakteristická zvýšená tvorba kožního mazu vycházejícího z mazových žláz ve vlasové pokožce.  Výsledkem je mastná pokožka i vlasy. Ty jsou velmi obtížně tvarovatelné. S mastnými vlasy jdou také ruku v ruce lupy a podrážděná pokožka hlavy. Mastné vlasy proto vyžadují speciální péči. Nikdy zbytečně nedrážděte pokožku hlavy a používejte pouze šetrné šampony. Kondicionér nanášejte pouze na konečky vlasů, abyste kořen vlasu a pokožku zbytečně nezatěžovali. Vyvarovat byste se měli i nadměrného užívání stylingových prostředků. Pokud vlasy fénujete, vždy volte nižší teplotní stupeň.

Suché vlasy

Chybí-li vlasům potřebná vlhkost, naruší se střední vláknité části a vlasy jsou poté zesláblé, křehké, snadno se lámou a třepí. Suché vlasy jsou nejčastěji následkem nemoci, psychické zátěže či špatně vyvážené stravy. Pokud se potýkáte s takovými problémy, je dobré alespoň na nějakou dobu zvolit kratší účes. Vlasům dopřávejte pravidelně kúry a zábaly a nikdy je nerozčesávejte v mokrém stavu. Nedoporučují se ani natáčky, používání žehliček na vlasy či fénování na vysoký teplotní stupeň.  Pro pravidelné mytí vyzkoušejte šampon z para ořechů řady Amazonia Preciosa. Olej z para ořechů totiž obsahuje minerály a vitamíny, které jsou nezbytné pro regeneraci a navrácení elasticity.

Máte-li však ten či onen typ vlasů, všechny je spojuje jedno, a to používání kvalitních vlasových přípravků. Zapomeňte na šampony a kondicionéry 2 v 1 a raději volte osvědčené značky se zdravím prospěšnými ingrediencemi. Vyvarujte se toxických přísad a dejte přednost přírodně nezávadným a organickým výrobkům. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: MaB

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Takhle začíná válka. Z otřeseného Slovenska chodí temné zvěsti

11:31 Takhle začíná válka. Z otřeseného Slovenska chodí temné zvěsti

Slovensko zažívá šok z atentátu na svého demokraticky zvoleného premiéra. „Je to odrazem násilného p…