Pojmenovat něco po Havlovi? Polovina lidí proti

22.01.2012 13:21

Podle ankety serveru iDNES.cz se polovina dotázaných čtenářů přiklonila k tomu, že by se po zesnulém exprezidentovi Václavu Havlovi nemělo pojmenovat nic. Ze zastánců této pocty se nejvíce lidí přiklonilo k přejmenování Letiště Praha.

Pojmenovat něco po Havlovi? Polovina lidí proti
Foto: rep
Popisek: Letiště Václava Havla

Ankety se zúčastnilo celkem 6 061 čtenářů. Necelé tři tisíce jsou pro přejmenování letiště, divadla, školy či ulice. Překvapivě se poměrně vysoko umístila nová bankovka, propadl naopak návrh přejmenovat školu.

Komunální politici se chtěli zviditelnit

Socioložka Jana Hamanová ze společnosti SC&C říká, že když její agentura podobný průzkum podnikla těsně po Havlově smrti (právě o letišti se tehdy už mluvilo), byli lidé také rozděleni půl na půl. "Více byli vidět a slyšet ti, kteří něco přejmenovat chtěli, ale ta druhá skupina, která tolik nesouhlasí nebo si Václava Havla tolik neváží, tu také byla," řekla Hamanová iDNES.cz.

Za uticháním "havlománie" na regionální úrovni také mohou být radnice. "Může to být tak, že to komunální politici využili jenom aby se zviditelnili, dali najevo určitou účast v dané době a za měsíc je to už zase nezajímá,“ řekla šéfka výzkumu SC&C Hamanová MF DNES.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

4:44 Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

Prozradil pirátský poradce Petr Beneš z pražského magistrátu citlivé informace protistraně, s níž se…