Řada lidí podceňuje vnitřní hygienu, věnuje se jen té vnější, varuje odborník

24.11.2015 0:00

Slovo detoxikace dnes patří mezi módní pojmy. Používá se pro celou řadu postupů, některé z nich však mají se skutečnou očistou pramálo společného.

Řada lidí podceňuje vnitřní hygienu, věnuje se jen té vnější, varuje odborník
Foto: shutter
Popisek: smutek

Kosmetické přípravky, krátkodobé diety, očistné kúry nebo jedna látka, jež má údajně moc kompletně pročistit lidský organismus od jedů... Většinou se jedná o reklamní triky. Detoxikace je sofistikovanější, náročnější a především dlouhodobý proces.

S termínem detoxikace dnes naprosto běžně operuje komerční průmysl v mnoha svých odvětvích, aniž by se ke skutečné podstatě důkladné vnitřní hygieny alespoň přiblížil. Slibuje za minimální úsilí maximální výsledek, a to v krátkodobém časovém horizontu. Jedná se samozřejmě o liché sliby. Podstata detoxikace, tak jak s ní pracuje například přírodní medicína, je mnohem složitější a vyžaduje promyšlené postupy, trpělivost a nezřídkakdy prakticky celoživotní úsilí. Podobá se komunální hygieně, jež sleduje životní podmínky a jejich vliv na zdraví člověka. Vklad v podobě času, energie a snahy se nám mnohonásobně vyplatí – komunální hygiena umí výrazně prodlužovat lidský život.

Zdroje toxických látek

Představa, že tělo zbavíte jedovatých látek během několikadenní kúry, je značně naivní. Mnoho z těchto komerčních detoxikačních postupů lidem neuškodí, ale ani neprospěje. V průběhu života je člověk vystavován vlivu dědičných toxinů, s kterými už přichází na svět, ale i toxinů z životního prostředí v podobě chemických sloučenin a těžkých kovů. Vyskytují se všude – ve vzduchu, vodě i přijímané potravě. Jenom potravy přijme člověk za svůj život až několik tisíc kilogramů. Dalším nepřítelem zdraví jsou mikroorganismy, jež se usídlí přímo v lidském těle a velmi rafinovanými způsoby zabírají co největší životní prostor na úkor hostitele. Závažné tělesní i duševní choroby rovněž zapříčiňují problémy s metabolismem a negativní emoce jako emocionální stres, blokovaný citový konflikt nebo citová deprivace.

Mikroorganismy produkují toxiny jako bojové látky, aby zabránily imunitnímu systému v jejich likvidaci. Naše tělo se přirozeně přítomnosti takových vetřelců pomocí nejrůznějších mechanismů brání. Cizorodých látek se snaží zbavit spontánním prováděním rozkladu toxinů či fagocytózou neboli pohlcením cizorodých látek imunitními buňkami. Poruchy těchto imunitních a fagocytárních mechanismů vedou k hromadění škodlivých mikroorganismů, s nimiž si už tělo není schopno poradit svépomocí.

Řízená vnitřní očista

Podle MUDr. Josefa Jonáše, zakladatele metody detoxikace C.I.C., jsme útokům mikroorganismů vystaveni nepřetržitě každou sekundu našeho života. Infikovanost se přitom neprojevuje pouze propuknutím akutního onemocnění, jako je třeba chřipka či angína, ale stálou kolonizací našeho organismu parazitujícími mikroorganismy. Pro boj s nimi je nutné, abychom si osvojili schopnosti a znalosti detoxikace vnitřního prostředí našeho těla. S diagnostikou a stanovením míry toxické zátěže pomůže odborné vyšetření pomocí speciálního přístroje Salvia, následovat bude konzultace se zkušenými terapeuty, kteří doporučí změny životosprávy a určí vhodné preparáty. V osvědčených centrech metody C.I.C. pracují s bylinnými přípravky Joalis. Technologie jejich výroby vychází z rezonančního efektu, dlouhodobě zkoumaného MUDr. Jonášem. „Jedna kúra trvá přibližně 5–6 týdnů. Po jejím skončení zkontroluje terapeut opět pomocí přístroje Salvia efekt detoxikace a navrhne další postup,“ přibližuje postup Ing. Marika Kocurová, marketingová ředitelka výrobce přírodních přípravků Joalis. Detoxikace pod vedením odborníka umožňuje dosáhnout nejlepších výsledků, neboť je přesně cílená na váš organismus a konkrétní obtíže.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: MaB

PhDr. Lubomír Zaorálek byl položen dotaz

Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě

Zajímalo by mě, jak toho chcete docílit? A kde by třeba podniky nebo zaměstnavatelé na dorovnání mezd měli brát peníze?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

 Podepište, že nebudete topit uhlím. A klient ČSOB se vzepřel

7:21 Podepište, že nebudete topit uhlím. A klient ČSOB se vzepřel

ČSOB se chlubí tím, že „motivuje“ své klienty k zeleným řešením a nejinak se staví také ke svým fire…