Rekonstrukce střelby na Romy v Tanvaldu. Muž se zřejmě bránil útočníkům

11.01.2012 14:25

Policie provedla rekonstrukci nedávné střelby v Tanvaldu na severu Čech. Jeden z kolemjdoucích občanů rekonstrukci natočil a závěry poskytl médiím. Přestože policie zatím pracuje se všemi variantami případu, zdá se, že se střelec bránil agresorům.

Rekonstrukce střelby na Romy v Tanvaldu. Muž se zřejmě bránil útočníkům
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zbraň, ilustrační foto

Policie provedla rekonstrukci střelby, ke které došlo v Tanvaldu na severu Čech začátkem roku. Pozornost jednoho z místních obyvatel přilákala skupina policistů, která měla rekonstrukci na starosti. Občan si vše si natočil na mobil a záběry poskytl televizi Nova.

Nešlo o rasově motivovaný čin

Zdá se, že muž se střelbou z pistole bránil až poté, co dostal silnou ránu do hlavy, po které klesl k zemi. Po několika kopancích, které mu útočníci uštědřili, se mu podařilo otočit se a vystřelit na agresory. Jeden z nich útok nepřežil, druhý leží v nemocnici.

Náměstkyně ústeckého krajského zástupce Lenka Bradáčová pouze potvrdila, že rekonstrukce proběhla. Co přesně se při ní odehrávalo, však odmítla přiblížit. Zatím totiž platí, že policie pracuje se všemi možnými variantami případu – vraždou počínaje a sebeobranou konče. Zároveň platí, že rasový motiv činu muži zákona vyloučili.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SÚKL: MUDr. Tomáš Boráň byl jmenován ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv

20:48 SÚKL: MUDr. Tomáš Boráň byl jmenován ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv

Ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv se 1. května 2024 stal MUDr. Tomáš Boráň. Na základě vý…