Senát bude mít asi o jednoho sociálního demokrata méně. Senátor Krejča chce "odejít"

21.09.2011 20:51

Senátor ČSSD, Jihočech Miroslav Krejča chce přerušit své členství v ČSSD. Tím pádem bude mít Senát o jednoho člena této strany méně. To by mohlo značně zkomplikovat situaci.

Senát bude mít asi o jednoho sociálního demokrata méně. Senátor Krejča chce "odejít"
Foto: Hans Štembera
Popisek: Milan Urban s Bohuslavem Sobotkou se baví na sjezdu ČSSD

Pro jeho stranické kolegy v zastupitelstvu města Písku, jehož je také členem, to není tak velké překvapení. Někteří se ho ale snaží přemluvit, aby si svůj krok rozmyslel.

Šok pro koalici

Městskou koalici, která necelý rok vládne městu, čeká zřejmě další šok, protože po té, co ji opustila ODS a její zastupitelé vystoupili z rady, požádal zastupitel a senátor Miroslav Krejča o přerušení členství v ČSSD.

Více o dění v Jihočeském kraji ZDE

"Po třinácti letech v městské samosprávě v Písku hodnotím současnou situaci a vztahy v zastupitelstvu jako nejhorší za celé období, kdy jsem jeho členem. U sociální demokracie mě pak mrzí, že opouští postupně témata, která byla základem jejího volebního programu a není schopna a ochotna vést efektivní dialog s celým politickým spektrem v zastupitelstvu," uvedl ke svému rozhodnutí pro ParlamentníListy.cz Miroslav Krejča.

K tomuto kroku ho vedou i některé osobní zkušenosti z minulosti, kdy lidé z jeho vlastní strany měli údajně stát za jeho snahou jej diskriminovat a poškodit, když vyvstala kauza s jeho soukromou školou, jejímž byl rektorem.

"I to je jeden z ůvodů, proč chci tento krok udělat. Nic není tak růžové, jak se zdá," podotkl senátor, jediný za Písecko a Strakonicko v rámci sociální demokracie.

Písek překvapen není

Sociální demokracie v Písku krokem Krejči není nijak překvapena. "Pro nás to až zas takové překvapení není, jde však o vyvrcholení procesu. Miroslav Krejča stejně v mnoha případech s koalicí na zasedání zastupitelstva nehlasoval," uvedl k situaci starosta Písku Ondřej Veselý (ČSSD).

Pokud Miroslav Krejča nebude dál hlasovat s koalicí (ČSSD a VPM), bude mít jen 11 z 27 zastupitelů, což by mohlo mít fatální následky právě pro některé programové body. O přerušení členství rozhodne v říjnu místní organizace ČSSD.

Čtěte také:

Ilustrační foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radek Kraus

Ing. Petr Mach, Ph.D. byl položen dotaz

cenzura

Jak v EU ovlivníte, zda u nás bude zachována svoboda projevu, kterou má snahu tato vláda omezit a jak píšete i vy, schovává to za jakýsi boj s dezinformacemi?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

17:08 Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

Překročil všechny meze, nemá v ODS co dělat. Známý provokatér Pavel Novotný, který je za občanské de…