Sněmovna řekla ano možnosti využití peněz z Pozemkového fondu

24.10.2012 15:42

Poslanci podpořili v úvodním kole poslanecký návrh, který umožní vládě použít 2,3 miliardy korun z příjmů Pozemkového fondu ČR na zemědělské, lesnické a vodohospodářské účely. Normu nyní posoudí poslanci v zemědělském výboru. Ten ale bude mít na projednání předlohy jen dva dny. Je tedy možné, že poslanci ji budou schvalovat ještě na nynější schůzi.

Sněmovna řekla ano možnosti využití peněz z Pozemkového fondu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Čtvrteční sněmovna byla ve znamení interpelací. Účast byla jak na zápasu okresního přeboru.

S návrhem přišli čtyři členové z vedení sněmovního zemědělského výboru Pavol Lukša (TOP 09), Jiří Papež (ODS), Ladislav Skopal (ČSSD) a Pavel Kováčik (KSČM).

Díky normě se má rozšířit právo vlády použít peníze z fondu například na Program rozvoje venkova na letošní i příští rok v celkovém objemu 800 milionů korun. Na národní podpory zemědělcům by vláda mohla využít letos a v příštím roce 330 milionů korun, stejnou částku by mohla letos vynaložit na programy podpor pro Podpůrný a garanční rolnický a lesnický fond.

Na vápnění lesů by v letošním i příštím roce mohlo z rozhodnutí vlády jít 140 milionů korun, na výstavbu čističek odpadních vod by vláda mohla letos uvolnit 100 milionů. Na doplňkové platby k přímým platbám by mohlo jít v příštím roce 400 milionů a na pozemkové úpravy pro protipovodňovou prevenci by vláda letos mohla využít 200 milionů korun.

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Takhle začíná válka. Z otřeseného Slovenska chodí temné zvěsti

11:31 Takhle začíná válka. Z otřeseného Slovenska chodí temné zvěsti

Slovensko zažívá šok z atentátu na svého demokraticky zvoleného premiéra. „Je to odrazem násilného p…