Soutěž TOP Odpovědná firma 2017: GSK si odnáší dva zlaté certifikáty

19.10.2017 16:07

Česká pobočka jedné z největších farmaceutických firem na světě, britské GSK, byla v letošním ročníku soutěže TOP odpovědná firma oceněna hned dvěma zlatými certifikáty. Nejvyšší ocenění získala GSK jak v hlavní kategorii TOP Odpovědná velká firma 2017, hodnotící celkovou CSR strategii, tak v kategorii Diverzita 2017, která hodnotí strategii firem při podpoře diverzity a inkluze na pracovišti.

Soutěž TOP Odpovědná firma 2017: GSK si odnáší dva zlaté certifikáty
Foto: Byznys pro společnost
Popisek: Předávání ocenění

GSK tak navázala na úspěchy z předchozích ročníků. Soutěž vyhlašuje Byznys pro společnost, platforma firem pro sdílení a šíření principů odpovědného a trvale udržitelného podnikání v ČR. Letošního kola se zúčastnilo celkem více než 100 firem usilujících o některé z ocenění v celkem 10 kategoriích.

TOP Odpovědná velká firma 2017
Do nezávislé poroty i letos usedli zástupci veřejné správy, odborných institucí, byznysu a další významní experti na oblast společenské odpovědnosti, aby ocenili firmy, které se na poli udržitelného podnikání dlouhodobě chovají strategicky a inovativně. Usilovat o zlatý certifikát v hlavní kategorii soutěže – TOP Odpovědná velká firma 2017 – mohou firmy zaměstnávající více než 250 zaměstnanců, případně ty, jejichž obrat činí ročně alespoň 50 milionů eur, a které se chovají společensky odpovědně ve všech základních oblastech CSR. To znamená, že mají strategický a odpovědný přístup k podnikání, lidem a zaměstnancům, dodavatelům a zákazníkům, k životnímu prostředí, podpoře komunity a ke společensky prospěšným projektům. Již třetím rokem přitom platí, že přihlášené firmy mohou získat certifikát v jedné ze tří úrovní – bronzové, stříbrné a zlaté. GSK se podařilo v hlavní kategorii získat zlatý certifikát díky celkové strategii v oblasti společenské odpovědnosti, která zajistila větší vzájemné propojení CSR projektů a aktivit, nalezení synergií mezi CSR partnery, zjednodušení interní komunikace a především vysoký stupeň zapojení zaměstnanců do rozvoje projektů a jejich realizace.
 
„Jsem nesmírně ráda, že se nám vyplácí dlouhodobé úsilí, které v rámci společenské odpovědnosti vynakládáme. Společnost GSK se dlouhodobě snaží udávat trendy v této oblasti napříč farmaceutickým průmyslem a tato ocenění jsou důkazem toho, že se nám to daří. Minulý rok jsme se více soustředili na propojení a zjednodušení všech našich aktivit, abychom mohli dát více příležitostí našim zaměstnancům zapojit se. Odborné dobrovolnictví se stalo velkým tahákem pro více než 10 % z nich. Našli jsme i nadšené dobrovolníky, kteří nám pomáhali s edukativně-preventivními programy pro pacientské a neziskové organizace i pro jednotlivce. Ráda bych poděkovala všem našim zaměstnancům, bez kterých bychom tohoto úspěchu nedosáhli. Jsem na ně hrdá a věřím, že nás budou v těchto našich aktivitách podporovat i nadále,“ říká Emmanuelle Boishardy, generální ředitelka české pobočky GSK.
 
 
Diverzita, inkluze, vyvážené pracovní týmy
 
Druhým velkým úspěchem GSK bylo získání zlatého certifikátu i v projektové kategorii Diverzita 2017. Podmínkou pro získání zlaté úrovně v této kategorii je vyplnění komplexního dotazníku DISA (Diversity and Inclusion Strategic Assessement), který vyhodnocuje, nakolik má daná firma strategický a dlouhodobý přístup k diverzitě a inkluzi na pracovišti, zejména z hlediska věku, pohlaví, handicapu, národností či sexuální orientace a dalších faktorů. Společnost GSK přitom v tomto roce již bodovala v jiné soutěži, která sleduje úroveň diverzity – v Indexu zastoupení žen ve vedení. V něm rovněž obdrželo zlatý index, který je udělován firmám s více než 50 % žen na vedoucích pozicích.
 
GSK navazuje na úspěchy v předchozích letech
 
Důkazem, že se jedná o dlouhodobou, dobře promyšlenou strategii, která má podpořit vizi udržitelného podnikání, jsou rovněž úspěchy, kterých GSK dosáhla v uplynulých letech. V minulém roce byla společnost oceněna zlatým certifikátem za Nejangažovanější zaměstnance v soutěži TOP Odpovědná firma. Tehdy nezávislá porota pozitivně ohodnotila projekty manuální i odborné pomoci v neziskových organizacích a aktivní účast zaměstnanců GSK při pomáhání seniorům, dlouhodobě nemocným a hendikepovaným. Firma tak navázala na úspěch z roku 2014 v kategorii Pracoviště budoucnosti, kterou vyhrála a na stříbrný certifikát z roku 2015 v kategorii Top odpovědná velká firma.
 
Na to, že GSK v rámci CSR aktivit myslí i na své zaměstnance a věnuje se vytváření optimálních podmínek pro jejich práci, zase poukazuje letošní ocenění Sodexo Zaměstnavatel roku 2017, ve které se v rámci kategorie Progresivní zaměstnavatel do 500 zaměstnanců umístila GSK na druhém místě.

Více informaci včetně kompletních výsledků letošního ročníku soutěže TOP Odpovědná firma naleznete na www.odpovednefirmy.cz a na internetových stránkách společnosti GSK.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

17:08 Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

Překročil všechny meze, nemá v ODS co dělat. Známý provokatér Pavel Novotný, který je za občanské de…