Také chcete být vzorem ideální krásy?

10.03.2011 0:00

Krása je jedním z nejrelativnějších pojmů civilizace. Nedá se změřit ani zvážit, nemá barvu ani vůni, dokonce se nedá ani vypočítat.

Také chcete být vzorem ideální krásy?
Foto:
Popisek:

Někdo hledá krásu v tělesném vzhledu, jiný zase v duši. Dokonce i každá část světa má svůj ideál krásy. Jakmile ale někde vznikne, lidé se mu okamžitě snaží přizpůsobit. Každý by chtěl být ideálem.

Od doby, co se plastická chirurgie začala věnovat kosmetickým zákrokům to mají ti nespokojení sami se sebou dokonce lehčí. Mohou si vybrat, jaký tvar nosu, očí, uší nebo rtů by chtěli mít, jen mají někdy problémy tyto požadavky sladit do jednotné podoby.

Například plastická operace rtů je záležitost čistě estetická.  Módní trend plných, smyslných rtů podporují také televizní reklamy na rtěnky značkových kosmetických salonů a která žena by se nechtěla podobat modelce. Selžou-li všechny ostatní možnosti, nezbývá, než se obrátit na plastického chirurga. S ním se pak poradíme, který z postupů plastické chirurgie při zvětšení rtů použít.

Operace rtů se nazývá augmentace a lze při ní volit mezi různými  způsoby zákroku. Záleží na tom, zda nám jde o trvalou změnu  nebo jen dočasnou.

Pro zákrok s dočasným efektem je vhodná  injekční aplikace kolagenu, kyseliny hyaluronové nebo tuku. Tyto látky jsou tělu vlastní, nevyvolávají většinou žádné vedlejší reakce a postupně se do těla vstřebají. Máme tak možnost posoudit, jak jsme se zákrokem spokojeni a případně se pak rozhodnout pro změnu trvalou, která je složitější a náročnější.

Zde je však nutná podrobná konzultace s plastickým chirurgem, který posoudí naše požadavky a možnosti zákroku. Seznámí nás také s podrobnostmi celého operačního postupu a následné rehabilitace. Vždy se ale snažme o maximálně realistický přístup a počítejme i s tím, že výsledek zákroku plastické chirurgie bude s naším obličejem i stárnout.

I když je augmentace nepříliš velký chirurgický zákrok, je to operace jako každá jiná a proto je zapotřebí běžného předoperačního vyšetření a seznámení lékaře s celou a podrobnou anamnézou, abychom se vyhnuli případným komplikacím.

Pokud se pro zákrok rozhodneme, musíme počítat s tím, že náš vzhled se na nějakou dobu změní nepříliš lichotivě. V obličeji se objeví otoky, možná i modřiny, nebudeme moci normálně přijímat potravu a budeme muset dodržovat ústní hygineu mnohem úzkostlivěji, než je běžné. Potrvá to asi dva týdny, ale pokud budeme s výsledkem spokojeni, bude to stát za to.

ml,foto:archiv

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Redakce

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Další články z rubriky

Jednooký Ukrajinec o své armádě. Stále slouží. Vyplavalo to nejhorší

12:41 Jednooký Ukrajinec o své armádě. Stále slouží. Vyplavalo to nejhorší

Nejsou vojáci, není munice, nejsou opevnění. To jsou závěry polského analytika Konrada Muzyky ohledn…