U Moravce se dnes střetne vicepremiérka Peake s komunistou Filipem

15.01.2012 7:27

Hlavními hosty dnešních Otázek Václava Moravce České televize bude vicepremiérka Karolína Peake (VV) a předseda komunistů Vojtěch Filip. Střetnou se nad problematikou církevních restitucí, ale stranou nezůstane ani hodnocení vlády v otázce potírání korupce. Jak se vicepremiérce daří v boji s tímto společenským morem?

U Moravce se dnes střetne vicepremiérka Peake s komunistou Filipem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Václav Moravec

Do křesel hlavních hostů dnešních otázek Václava Moravce zasednou vicepremiérka pro boj s korupcí Karolína Peake a předseda KSČM Vojtěch Filip. Věci veřejné nedávno stály u zrodu další vládní krize, když se s ostatními koaličními partnery přeli o finanční část vyrovnání mezi státem a církvemi. VV chtěly slyšet, kde se vezmou dvě miliardy ročně, které by měl podle dohody stát posílat církvím příštích třicet let. Odpovědi, které slyšeli, se představitelům VV nezdáli dostatečné, tak přišli s vlastním nápadem. Chtěli sloučit resort pro životní prostředí s ministerstvem pro místní rozvoj. Tím by se podle názoru VV podařilo ušetřit patřičné prostředky.

SLEDUJEME téma: Miliardy pro církve

Proč nakonec VV otočily a vyrovnání s církvemi podpořily v původní podobě? A jak se na celý plán vrácení majetku církvím dívají komunisté, jejichž předchůdci v roce 1948 majetek církvím zabavili? Svůj názor na problematiku vyrovnání předestře také předseda Ekumenické rady církví Joel Ruml.

Řeč ale přijde i na jiná témata. Hosté rozeberou otázku státního rozpočtu na rok 2012, problematiku boje s korupcí a další témata.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

4:44 Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

Prozradil pirátský poradce Petr Beneš z pražského magistrátu citlivé informace protistraně, s níž se…