Utržená ruka, zlomeniny a opilost – takový byl Silvestr na jihu Čech

02.01.2015 9:00

Silvestrovská noc v jižních Čechách patřila, co se týče úrazů, k průměrným. V Nemocnici České Budějovice, a. s., ošetřili několik desítek pacientů, z nichž nejtěžší úraz – utržená ruka od petardy – si vyžádal dvouhodinovou operaci.

Utržená ruka, zlomeniny a opilost – takový byl Silvestr na jihu Čech
Foto:
Popisek:

 „Od půlnoci do sedmé hodiny ranní jsme ošetřili třiadvacet opilých pacientů, z nichž deset jsme přijali k hospitalizaci. Tři mladistvé opilé jsme hospitalizovali na dětském oddělení. Ošetřili jsme několik zlomenin kotníků, zlomeninu ruky, několik otřesů mozku a popálený obličej od petardy. Dále jsme zde měli deset osob, které utržily zranění z napadení,“ sdělil MUDr. Petr Toufar z Nemocnice České Budějovice, a. s., s tím, že nemocnice další případy postižených silvestrovskými oslavami očekává ještě během dnešního dne.

Urgentní příjem Nemocnice Jindřichův Hradec, a. s., evidoval větší počet zranění ze silvestrovských oslav. V nemocnici ošetřili například pacienty s otravou léky či alkoholem, několik pacientů s řeznými ranami ve spojitosti s alkoholem.

Na chirurgickém oddělení Nemocnice Strakonice, a. s., proběhla silvestrovská noc v relativním klidu. „Ošetřili jsme 22 pacientů, ale nedostavil se žádný s typickým silvestrovským úrazem. To znamená, že nebyly úrazy od světlic ani pořezání od rozbitých láhví od sektu. Na interní pohotovost se během silvestrovské noci dostavili 4 pacienti,“ zvedl ředitel Nemocnice Strakonice, a. s., MUDr. Tomáš Fiala.

Lékaři v Nemocnicích Český Krumlov, Písek a Tábor ošetřili standardní silvestrovské úrazy, související s opilostí a náledím (zlomeniny). Půlnoc strávili prachatičtí lékaři na operačním sále, kdy se věnovali dvěma operacím břicha.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Redakce

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

17:08 Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

Překročil všechny meze, nemá v ODS co dělat. Známý provokatér Pavel Novotný, který je za občanské de…