Vedení ČSA se domluvilo s piloty. Jejich mluvčí musí odejít

14.12.2011 17:26

Napětí mezi piloty a vedením ČSA už postupně mizí. Obě strany se domluvily na kompromisu, a tak může skončit stávková pohotovost pilotů. Zároveň bude muset odejít i jejch „mluvčí“ Filip Gaspar.

Vedení ČSA se domluvilo s piloty. Jejich mluvčí musí odejít
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vládní speciál

"Končím ve firmě, je to mé dobrovolné rozhodnutí," řekl pro MF Dnes Gaspar, který pracoval jako výkonný sekretář CZ ALPA.

Během protestů pilotů byl nejvýraznější tváří a vadil jak bývalému vedení Radomíra Lašáka, tak současnému v čele s Miroslavem Dvořákem a Philippem Moreelsem. Obě strany se ho pokoušely bez úspěchu vyhodit.

Na čem se nakonec piloti a ČSA dohodli, se ukáže na tiskové konferenci. Pilotům vadila restrukturalizace firmy a odmítali vyvádění letadel mimo mateřskou společnost. Část pak na začátku měsíce stávkovala, a byly proto zrušeny desítky spojů.

Podle původních zpráv chtělo vedení ČSA piloty potrestat, že nepřišli do práce, ti to ale označili za vyhrožování. Nakonec piloty kritizovali i premiér Petr Nečas nebo ministr financí Miroslav Kalousek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Průlom. Vitásková se po letech blíží k vítězství

7:11 Průlom. Vitásková se po letech blíží k vítězství

Ústavní soud zrušil rozhodnutí obecných soudů, které bývalé předsedkyni Energetického regulačního úř…