Vláda spustila speciální web. Vysvětluje na něm reformy

02.01.2012 18:34

Úřad vlády s počátkem letošního roku spustil internetové stránky www.reforma.cz, které shrnují hlavní reformní změny v sociální, zdravotní, důchodové i daňové oblasti.

Vláda spustila speciální web. Vysvětluje na něm reformy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Václav Klaus u řečnického pultu ve sněmovně

"Klíčové reformy již koaliční vláda prosadila. Nyní, kdy především změny v sociální a zdravotní oblasti začínají platit, je třeba o jejich dopadech a důkladně informovat veřejnost," vysvětlil mluvčí. Cílem stránek je proto podle něj srozumitelně veřejnosti přiblížit to nejpodstatnější z reforem na jednom místě a jednotnou formou.

Web za desítky tisíc

Web také obsahuje výčet realizovaných protikorupčních opatření a některých dalších významných změn, například z nového občanského zákoníku. Součástí stránek jsou i modelové příklady s dopady reformních kroků, výroky členů vlády, odborníků a ekonomů o reformách a rozcestník s odkazy na odborné informace.

Investice do vzniku stránek byla v řádech desítek tisíců korun, na textech totiž pracovali zaměstnanci úřadu vlády, lidé z dotyčných ministerstev a pracovníci sekce místopředsedkyně vlády pro koordinaci boje s korupcí.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

 Podepište, že nebudete topit uhlím. A klient ČSOB se vzepřel

7:21 Podepište, že nebudete topit uhlím. A klient ČSOB se vzepřel

ČSOB se chlubí tím, že „motivuje“ své klienty k zeleným řešením a nejinak se staví také ke svým fire…