Vlivný člen ČSSD vyhrál soud. Paroubkovi lidi se prý budou divit

09.01.2012 16:28

Až desítky žalob na ochranu osobnosti se v nejbližší době chystají vůči spolupracovníkům a příznivcům Jiřího Paroubka ze strany špiček ČSSD v Ústeckém kraji. Tvrdí to ústecký sociální demokrat Roman Houska, který v pondělí vyhrál spor se svým stranickým kritikem Janem Pieglem. Ústecký soud se tak pravděpodobně jen tak nezastaví, o žalobách na své protivníky hovoří často i lidé z druhého tábora, který se pomalu přesouvá z ČSSD do Paroubkovy nové strany LEV 21.

Vlivný člen ČSSD vyhrál soud. Paroubkovi lidi se prý budou divit
Foto: CSSD.cz
Popisek: Logo ČSSD

Celý spor začal momentem, kdy se Piegl verbálně opřel nejen do Housky, ale i stranického lídra na Ústecku Arno Fišery a Houskovy životní pratrnerky, hejtmanky Jany Vaňhové. Konkrétně na Houskovu adresu Piegl směroval slova o neodsouzeném vyděrači nebo člověka, jehož příjmy plynou z kriminální činnosti. Houska měl podle Piegla rozkrádat peníze z veřejných rozpočtů a kriticee neuniklo ani jeho zbohatnutí na prodeji pozemků pro supermarket Globus v Chomutově.

"Samozřejmě to tím nekončí. Pan Piegl se bude divit, kolik žalob půjde na jeho hlavu. Sprostě a hrubě urážel nejen mě, ale i moji paní a pana Fišeru. Bude mít co platit, když vezmeme v potaz, kolik stojí soudní náklady, tak z toho nebude šťastný," slibuje svému rivalovi Houska. Žaloby prý půjdou na celou, podle Housky "podivnou" skupinu lidí okolo lídra strany NS-LEV 21 Jiřího Paroubka.

Piegl prý v ČSSD končí

Houska se prý baví představou, jak bude probíhat stání před vyšší soudní instancí. Piegl se totiž Houskovi omluvit odmítl a odvolal se. "Během dnešního jednání urážel soudce, nařkl jej z korumpovatelnosti stejně jako celý Ústecký soud, který si mám já údajně celý platit. Pokud v tom bude pokračovat, bude to ještě hodně zajímavé," uvedl pro ParlamentníListy.cz partner hejtmanky Vaňhové.

Soudní síň není jediným místem, kde si ústecké vedení ČSSD hodlá vyřídit s Janem Pieglem účty. "Na krajské konferenci mu bude za sprosté urážky a poškozování spolustraníků ukončeno členství," uvedl Houska.

Pieglovi soud přikázal, aby se na Houskovu adresu nadále urážlivě nevyjadřoval. "Vážený pane Housko, tímto se Vám omlouvám, že jsem Vás opakovaně nepravdivě obvinil z toho, že se dopouštíte trestné činnosti, kdy jsem zejména uvedl, že kradete, podvádíte a korumpujete," má Ústecký sociální demokrat uveřejnit na svém blogu. Piegl se prý odvolá. "Připadá mi nemyslitelné, aby někdo musel prokazovat, že gauner je opravdu gaunerem," uvedl Piegl pro ČTK.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Petr Mašek

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

17:08 Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

Překročil všechny meze, nemá v ODS co dělat. Známý provokatér Pavel Novotný, který je za občanské de…