Volební lístky zamotaly soudruhům hlavy

20.05.2012 11:03

Platné nebo neplatné hlasovací lístky a barvy těchto lístků. To dnes dopoledne řešili delegáti sjezdu KSČM v Liberci. Komunisté si totiž na svém druhém sjezdovém dni musí zvolit zbývající dva místopředsedy. Jenže jak se záhy ukázalo, v lístcích a také možných kandidátech vznikl zmatek.

Volební lístky zamotaly soudruhům hlavy
Foto: Filip Jandourek
Popisek: KSČM sjezd KSČM - Liberec 2012

„Vy jste řekl, že do voleb na funkci místopředsedy pro ekonomiku jde soudruh Haráček, ale teď říkáte, že Haráček kandiduje na funkci místopředsedy odborného zázemí,“ řekl těsně před volbou dvou místopředsedů jeden z delegátů na konto předsedy volební komise Pavla Kováčika.

Soudruzi totiž v libereckém zábavním komplexu Babylonu, kde se sjezd KSČM koná, nebyli schopni urovnat nepořádek v hlasovacích lístcích. „Při tisku hlasovacích lístků byly vytištěny špatně čtyři lístky. Na různých dvou barvách je pak stejný text, ať si to přijde ten, kdo je má, vyměnit,“ reagoval totiž krátce před tím Kováčik. Delegáti se pak dohadovali o tom, jak to s lístky vlastně je.

SLEDUJEME Liberecký sjezd KSČM

Korunu všemu nasadil další zmatek. Podle všeho měli totiž komunisté o místopředsednických funkcích hlasovat bez toho, aniž by se jednotliví kandidáti představili. Nakonec ale byla i tato chyba napravena a šest kandidátů se delegátům představilo.

Poslankyně Miloslava Vostrá, jež se uchází o post místopředsedkyně pro ekonomiku, který dosud zastává, pak zmínila, že se dlouze rozmýšlela, zda má o funkci vůbec bojovat, neboť na ní v poslední době bylo několik útoků. Ráda by však prý pokračovala v rozdělané práci. Vostrá pak čelila ataku kvůli svým aktivitám ve dvou firmách.

Dolejš: Jezdím na kole a autobusem

Poslanec Jiří Dolejš, který chce vykonávat post místopředsedy pro odborné zázemí a občanský sektor, pak nejenom že obnažil své materiální zázemí, ale také zdůraznil, že je pro něj důležitá lidská slušnost.

„Auto nemám, radši jezdím na kole, a i na tu chatičku, kterou jsem zdědil po mamince, jezdím autobusem,“ poznamenal.

Připomněl i svou zastupitelskou činnost. Než začal vykonávat poslanecký mandát, tak totiž prošel i komunální politikou a koneckonců také ví, co odborné zázemí vyžaduje, jelikož devět let funkci zastával a to před Stanislavem Grospičem.

„Lidská slušnost je pro mne důležitá, já na ní věřím. Na rozumu a na slušnosti se dá postavit mnohé,“ dodal Dolejš s tím, že by rád ve funkci získával novou generaci teoretiků. Na post místopředsedy pro odborné zázemí také kromě jiného kandiduje Stanislav Grospič, který včera neuspěl v boji o post předsedy strany.

Delegáti se nyní odebrali k volebním urnám.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Olga Böhmová

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Takhle začíná válka. Z otřeseného Slovenska chodí temné zvěsti

11:31 Takhle začíná válka. Z otřeseného Slovenska chodí temné zvěsti

Slovensko zažívá šok z atentátu na svého demokraticky zvoleného premiéra. „Je to odrazem násilného p…