„Čestný komunista“ vysvětluje a všichni kolem se mu smějí. MF DNES si dělá legraci z Ransdorfovy tiskovky

08.01.2016 8:17

Páteční MF Dnes se znovu věnuje švýcarské kauze komunistického europoslance Miloslava Ransdorfa. Ten spolu s „rytířem“ Peterem Guzmickým rozehrál další díl celého příběhu na tiskové konferenci a podle deníku novináře nejednou rozesmál.

„Čestný komunista“ vysvětluje a všichni kolem se mu smějí. MF DNES si dělá legraci z Ransdorfovy tiskovky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Europoslanec za KSČM Miloslav Ransdorf

„Cílem představení byla obhajoba Ransdorfa, který kvůli případu pozastavil členství v levicové frakci Evropského parlamentu. Té se svérázně chopil Guzmický, jenž kvůli akci skončil na čas ve vyšetřovací vazbě. Včera tvrdil, že sám z vazby nijak nepospíchal, protože by se mu nechtělo opakovaně vracet do Švýcarska na další výslechy. Jeho obhajoba často vyvolávala u novinářů až úsměv. Jediný, kdo se po celou dobu neusmál, byl Ransdorf,“ poznamenává deník. Ten celý svůj příspěvek nazval „Když ‚čestný rytíř‘ a ‚čestný komunista‘ vysvětlují“.

Proč tisková konference obou pánů působila spíš humorně? Listina, kterou na dálku Guzmický ukazoval novinářům, totiž prý pochází z roku 2010 a souvisí s údajným dědictvím ve švýcarské bance jen okrajově. Ve skutečnosti šlo o rozhodnutí ve sporu Vladimíra Huňka s firmou Autoline CZ. Muž si objednal vůz a nakonec ho nezaplatil, za což firma požadovala zaplacení necelých 53 tisíc korun. Huněk požadavek odmítal a soud se ve sporu přiklonil na jeho stranu. Aby podpořil svou pozici, Vladimír Huněk soudu sdělil, že očekával příjem z dědictví, a předložil k tomu určité dokumenty. Jejich pravostí a oprávněností nároku na dědictví se ale soud nezabýval.

K dokreslení celé situace snad stačí přidat jeden výrok Petera Guzmického. „Byla jen náhoda, že se na jednom místě střetli čestný rytíř a čestný komunista,“ prohlásil bývalý starosta slovenské obce Ivanka pri Nitre.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

Euro je cestou k vyšší prosperitě a stabilitě naší ekonomiky

To tvrdíte vy. Pokud ale vím, třeba v Řecku měli Euro a dostali se do velkých finančních problémů, které pak řešili ostatní státy, takže kdyby byla vaše teze správná, jak to že se Řecko dostalo do takových dluhů a hrozil krach jejich ekonomiky?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dopadnete jako Fico. Premiér odhalil výhrůžku z EU

11:32 Dopadnete jako Fico. Premiér odhalil výhrůžku z EU

Gruzínský premiér Irakli Kobachidze na sociální síti uvedl, že měl v rámci nátlaku od Evropské unie …