"Chce se mi z vaší práce zvracet!" okřikl Šafr Babišovu redaktorku do telefonu. A později ještě přitvrdil

08.09.2016 18:16

Šéfredaktor Svobodného fóra Pavel Šafr se omluvil za to, že do telefonu řekl redaktorce MediaHub.cz, že se mu z její práce chce zvracet. A vzpomněl při tom na Havla, na underground a také několikrát na Andreje Babiše a estébácké manýry.

"Chce se mi z vaší práce zvracet!" okřikl Šafr Babišovu redaktorku do telefonu. A později ještě přitvrdil
Foto: Archiv PŠ
Popisek: Pavel Šafr

Šafrovi nedávno volala Eva Wagner z MediaHubu, a on jí ve slabé chvilce oznámil, že se mu chce zvracet z její práce. MediaHub totiž spadá pod vydavatelství Mafra, tedy Andreje Babiše. Wagner si to ale nahrála a nahrávku posléze zveřejnila. A Šafr si projednou vzal z Babiše příklad a stejně jako se on omluvil za svůj výrok o koncentračním táboru v Letech, rozhodl se omluvit i Šafr.

„Takže: Omlouvám se všem svým kolegům v práci, že jsem zrovna ve chvíli tohoto nezapomenutelného telefonického rozhovoru, řečeno slovy Václava Havla, ‚žil v pravdě‘,“ napsal Šafr s odůvodněním, že šlo o „spontánní reakci na naprostou nehoráznost“. Wagner se však omlouvat nehodlá a její práci přirovnal k praktikám StB.

„Tato česká paní Wagner pracuje pro odborný mediální web ‚MediaHub‘ a podílí se na přípravě denunciačních textů o nových médiích. Tedy o Echu24, o Hlídacím psu a o Svobodném fóru,“ napsal Šafr. MediaHub se totiž zajímal o financování Svobodného fóra, které se pohybuje ve ztrátě a hlavně mělo chybu v účetnictví. „Děkujeme serveru Media Hub, že nám pomohl dát naše papíry do pořádku,“ dodal.

„Věci se přirozeně chytli další sympatizanti nových pořádků. ParlamentníListy.cz nyní šíří, že Svobodné fórum má problém. A už ne jen s účetnictvím, ale přímo s financováním!“ pokračoval a uvedl, že při ročním objemu 2,5 milionu korun je vydavatelství Free Czech Media ve ztrátě 442 tisíc korun, kterou dorovnal z vlastních peněz.

Jeden problém s financováním však přece má. „Stále nám chybějí peníze na to, abychom mohli dělat to, co je v této situaci třeba, tedy velké nezávislé médium, které dokáže pohlídat nové uchvatitele politické moci, ten ohromný kontingent konjunkturalistů, kteří do svých pozic v politice, ve státní správě a v médích vyjeli ve výtahu protikorupční revoluce Andreje Babiše,“ napsal Šafr s tím, že je poznat, že o to, co dělá, mají lidé zájem. Svobodné fórum totiž funguje především z příspěvků veřejnosti.

„Nicméně je třeba poděkovat Andreji Babišovi, že jsme nezakrněli ve velkých vydavatelských domech a učíme se znovu probojovat z undergroundu ke svému místu na slunci,“ dodal a slíbil sobě i čtenářům, že nebude lidem, „kteří mají estébácké manýry, říkat do telefonu“, že chce zvracet z jejich práce.

MediaHub je podle něj naprostá fraška, protože jde o „odborný web pro média“, který ale v závěru vlastní Andrej Babiš. Ten Babiš, který „zlikvidoval dva klíčové deníky polistopadové éry“.

Na závěr jen poděkoval čtenářům za podporu a dodal, že i nadále bude společně s nimi hájit svobodu a demokracii v době, kdy lidé zapomínají na jejich opravdový význam.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

4:44 Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

TÝDEN V MÉDIÍCH Za hodně brutální znásilnění vnímání politiky se dá brát vyjádření Heleny Langšádlov…