„Imigrant zabije Němce? Nedozvíš se.“ Česko, Německo, ceny, vše. „Kdyby se řekla pravda...“

23.05.2023 14:20 | Ze sítí

Populární youtubeři Honza a Starej Fotr byli hosty v show Mr. Kubelíka. A i když se zabývají především jídlem, došlo i na jiná témata, například dezinformace nebo rozdíly mezi Českem a Německem. Zaznělo například, že v Česku se lidé dozvědí, když nějaký zločin spáchal imigrant. V Německu ne. „Když tam Němec zabije Němce, tak to ví celý Německo. Když tam imigrant zabije Němce, tak to nikdo neví,“ zaznělo. Kdyby se říkala pravda, nebyly by podle Starého Fotra dezinformace. Restaurace podle youtuberů zničil covid a dodělaly ceny energií.

„Imigrant zabije Němce? Nedozvíš se.“ Česko, Německo, ceny, vše. „Kdyby se řekla pravda...“
Foto: Repro Youtube
Popisek: Youtubeři Starej Fotr a Honza

Anketa

Jste spokojeni se způsobem, jakým Petr Pavel vykonává úřad prezidenta? (Ptáme se od 23.5.2023)

3%
95%
hlasovalo: 33717 lidí
Během pořadu se řešilo například téma Německa, kde jeden ze streamerů (Honza) pracuje a žije. Poznamenal, že v Bavorsku se žije draze, ačkoliv si lidé myslí, že jsou tam peníze zadarmo. Jsou tam drahé služby, ale materiál a jídlo jsou na srovnatelné ceně. Když moderátor nadhodil aktivisty přilepující se k vozovce, poznamenal, že v Bavorsku jsou spíš krávy než aktivisté. „Tam nemusí bejt, tam je čisto, to spíš Berlín a takový,“ dodal. Jeho kolega dodal, že Bavorsko je pořád takové ortodoxní a „chrání si svoje“. Ale zase prý dokážou uznat, když někdo něco umí. Horší jsou Poláci, kteří „pořád chlastají, hlavně v práci“. Starej Fotr prohlásil, že kdo se lepí na silnici, je idiot.

Honza se také vyslovil proti tomu, co se v USA nazývá „body positivity“ nebo „fat acceptance“, tedy „přijímání tlustých lidí“. Ačkoliv mu dle vlastních slov „proběhly žaludkem dva baráky“, je proti tomuto výmyslu. „Je špatně pohlížet na tu věc, že: Jsem tlustej, je to bomba. To je blbost.“ Starej Fotr dodal, že lidé mají právo mu říct, že je tlustý, protože to je realita. Vymezil se akorát proti šikaně tlustých lidí.

Restauraci si populární youtuber otevřít nechce. Žertoval, že by jeho kolega mohl dělat „schnitzle“, tj. řízky. „Německý, přes celý talíře, klobásy,“ nadhazoval Starej Fotr, ale Honza kontroval: „Jo, ty jejich nesmysly, kdo by to tady ty humusy jejich?“ Youtuber se ještě vymezil proti myšlence, že restauraci si může otevřít každý a řídit ji přes telefon. „Rok tam musí být, spousta času, spousta odříkání, rodina pryč, manželka pryč, všechno pryč,“ popisoval. Ačkoliv sám sobě věří, že by měl v restauraci narváno.

Oba pak souhlasili, že hospody a restaurace nejdřív zlikvidoval covid a následně ceny energií. A pokud jde o to, zda to nepovede k uzavírání lidí do sociálních bublin, soudili, že k tomu už došlo. „Radši chlastaj doma než chodit do hospody,“ prohlásil Honza.

Starej Fotr zabrousil i do tématu dezinformací. „Poslední dobou všude slyším ‚dezinformace‘, čtu ‚dezinformace‘. Mně to přijde jako v padesátých letech,“ řekl s tím, že tuto dobu samozřejmě nezažil, ale dokumenty jsou vypovídající a tehdy se ‚dezinfu‘ říkalo rozvracení státu. Proti dezinformacím se dle něho má bojovat informovaností občana. Naopak zatajování povede podle jeho názoru ke vzniku dalších dezinformací.

Na toto téma Honza podotkl, že v Německu se třeba člověk nedozví, kdo spáchal trestný čin, jaké byl národnosti apod. Nebo i oběť. „Když tam Němec zabije Němce, tak to ví celý Německo. Když tam imigrant zabije Němce, tak to nikdo neví. To se dozvíš v Čechách. Takhle to tam je hodně dlouhou dobu,“ uvedl a jeho kolega dodal, že to je přesně důvod vzniku dezinformací. „Ti lidé si to pak říkají mezi sebou, že ta pravda je někde potlačená v těch svobodných médiích,“ dodal. „Kdyby se v mainstreamu říkala pravda, což by byl asi velkej průšvih, ale kdyby to šlo, tak by neexistovaly dezinformace,“ uzavřel Starej Fotr, ale Honza dodával, že říkat pravdu v mainstreamu je utopie.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

REALITA V NĚMECKU ??, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusekarelhrabě , 23.05.2023 16:55:46
Bodem zlomu je podle nich loňský případ Senegalce, kterého policisté zastřelili, když se na ně pokusil zaútočit nožem. Policisté byli vyšetřování, protože podle aktivistů bylo použití střelné zbraně údajně nepřiměřené. „U nás už neplatí presumpce neviny. Dochází spíše k záměrné kriminalizaci kolegů,“ rozčilují se další zástupci mužů zákona. Výsledkem je, že se zajištění bezpečnosti v lokalitě hroutí. „Chce odejít 41 z 61 kolegů. Mnozí dali výpověď, jiní chtějí být přeloženi,“ popisují. Vadí jim, že jejich práce „není oceněna a nepanuje k ní žádná úcta“. „Prostor a podporu dostávají pouze ti, kteří nás kritizují,“ dodávají rozzlobení policisté. Obyvatelé šílí Situace je kritická nejen pro policisty, ale především pro obyvatele tamní čtvrti, píše deník Bild. Padesátník Bayrak G. si splnil sen a otevřel si malou restauraci. Zřejmě ji však bude muset brzo zavřít. Lidé se k němu bojí jít, doslova přede dveřmi jeho hospůdky mají své tábořiště agresivní dealeři drog. „Hostům rozumím, že sem nechtějí. Mě samotného několikrát zbili, jeden člověk byl přímo před mou restauraci pobodán. Pokaždé, když zavoláme policii, tak nám vyhrožují. Pak nám rozbijí okna, poničí restauraci i auto. Škoda se už vyšplhala na osm tisíc euro,“ popsal. Mustafa T. žije v Německu třicet let. Hned vedle zmíněné restaurace má obchod s elektronikou. „Podnikám 15 let, ale teď je to každým dnem horší. Násilí je tu na denním pořádku. Brutální rvačky, kde nechybějí ani mačety,“ uvedl. S rodinou se už odstěhov

|  5 |  0

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…