„Jednoho krásného dne vláda skončí. Dnes je krásně.“ Dostál pobavil dav. Ministra asi ne

16.04.2023 16:10

Na Václavském náměstí v Praze to opět vřelo. Tisíce lidí po čase opět protestovaly proti vládě Petra Fialy (ODS). Promluvil k nim expert na právo v oblasti zdravotnictví Ondřej Dostál. Hned první větou si vyslovil mohutný potlesk účastníků akce. A po pár minutách svůj proslov zakončil jasnou výzvou: „Zapamatujte si, prosím, dnešní den pro volby 2024 a 2025. Protože toho se neschopná vláda bojí nejvíc.“

„Jednoho krásného dne vláda skončí. Dnes je krásně.“ Dostál pobavil dav. Ministra asi ne
Foto: Repro Facebook
Popisek: Odborník na zdravotnické právo, Ondřej Dostál

Demonstrace Jindřicha Rajchla (PRO – Právo, Respekt, Odbornost) byla již více než hodinu v plném proudu, směrem k Fialově vládě se náměstím opakovaně neslo volání „hanba, hanba, hanba“ a na pódium se postavil expert na právo v oblasti zdravotnictví.

„Dámy a pánové, jednoho krásného dne tato vláda skončí. Dneska je krásně. Dneska by to šlo,“ začal Dostál. A hned si mohl vychutnat mohutný potlesk následovaný voláním „demisi, demisi, demisi“.

„Nikdo z nás tu dnes není pro podporu ruské války. Všichni jsme přišli vyjádřit svou nespokojenost s vládou. Jako právník vám říkám, že je to v pořádku. Nenechme si to vzít žádnými cenzory. Každý má právo vyjádřit svůj názor. I ta malá skupinka nahoře u Národního muzea,“ pravil Dostál.

Zdravotnictví je podle něj řízeno příšerně. „Měli jsme v rodině angínu a snažili jsme se koupit antibiotika. Snažili jste se taky? Tak o tom víte svoje!“

Tato situace je podle něj na demisi.

„V demokratických státech se odstupuje i za menší selhání,“ vyvolal. A dočkal se dalšího potlesku.

Jedním dechem upozorňoval na to, že v některých zdravotnických zařízeních nutí pacienty nebo jejich rodinné příslušníky, aby dali lékařům dary, aby se lidé dostali k lepší péči, ale to je podle Dostála podvod a ministr Vlastimil Válek (TOP 09) by to měl zatrhnout.

„Hloupý ministr nedokáže zařídit, aby pojišťovny hradily i přeshraniční péči, přestože jim to nařizuje zákon,“ rozčiloval se dál Dostál.

Současná vláda podle něj neumí zdravotnictví obsluhovat, a ještě z něj krade pohonné hmoty. Tak to vidí Dostál, který nejednou děkoval lidem, že přišli na dnešní akci.

Nakonec přišel s výzvou.

„Zapamatujte si, prosím, dnešní den pro volby 2024 a 2025. Protože toho se neschopná vláda bojí nejvíc. Děkuji a na viděnou,“ rozloučil se.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Jan Farský byl položen dotaz

Proč jste jako jiní neodpověděli na otázky týkající se svobody projevu?

https://beta.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Prekvapeni-ze-SPOLU-Vondra-zaslal-odvaznou-odpoved-Muze-mit-dohru-755196. Je to proto, že máte máslo na hlavě, protože jste to hlavně vy, kdo tu chce omezit svobodu slova - vy to tedy nazýváte boj s dezinformacemi, ale přitom ani nejste schopni definova...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

řeporyjec, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusedanusa , 16.04.2023 16:29:36
byl u muzea, s UA vlajkou, šašek jeden asi byl zase zhulenej

|  9 |  0

Další články z rubriky

Rusové přesouvají síly. Ukrajinci ví, že je zle. Zapleteno Bělorusko

11:03 Rusové přesouvají síly. Ukrajinci ví, že je zle. Zapleteno Bělorusko

Ukrajinské ozbrojené síly oslabuje a vyčerpává boj o oblasti na severovýchodě Ukrajiny, poblíž Chark…