,,Jsme zlí. Práci zdar." Tomáš Klus: Verše k narozeninám! Uctily by vás?

07.07.2021 8:04 | Ze sítí

Tomáš Klus složil píseň k narozeninám čtrnáctého dalajlámy. A protože se jedná o Tomáše Kluse a o duchovního vůdce, jsou i přání laděna do světového míru a štěstí všech bytostí. Posluchač je také poučen v zeměpise o tibetském jezeře Manasasovar, které se autorovi hodilo do rýmu na „práci s myslí zdar“.

,,Jsme zlí. Práci zdar." Tomáš Klus: Verše k narozeninám! Uctily by vás?
Foto: Repro CNN Prima News
Popisek: Písničkář a politický aktivista Tomáš Klus

Šestý červenec není jen státním svátkem České republiky, připomínajícím upálení Mistra Jana Husa, ale též den narozenin čtrnáctého dalajlámy. A vzhledem k popularitě, jakou v pražských kavárnách pan Tändzin Gjamccho získal, je toto výročí samozřejmě náležitě připomínáno.

V letošním roce k jeho osmdesátým šestým narozeninám přispěl zpěvák Tomáš Klus novinkou nazvanou Manasasovar. Jméno píseň dostala podle jezera v Tibetu a hlavním jejím poselstvím je víra, že se tibetský duchovní bude moci do své domoviny vrátit a nad posvátnou hladinou se rozhostí „pokoj svatý“.

Kromě toho Klus přeje jeho svátosti „věčný mír i koš sladkostí“. Neskromné přání ještě rozšiřuje víra, že oslavenec vyslyší všechny ztracené duše. „Nemáme o sobě ponětí, a tak jsme na sebe zlí,“ vysvětluje zpěvák. A to vše má přemostit právě šestaosmdesátiletý buddhistický vůdce.

„Přeji Vám, vaše svátosti, kéž jsou štastny všechny bytosti,“ pokračuje Tomáš Klus v narozeninovém vinšování na svém instagramu.

 

 

A kromě dalajlámy samotného má i přání celému světu. Tomu by přál „to světlo, tu zář od Tibetu“. Píseň předvedená za doprovodu kytary vedle obrázku duchovního vůdce vyvolala mezi Klusovými fanoušky záplavu srdíček a tleskajících smajlíků, verš „Ať jsou všechny bytosti šťastny“ si mnozí poznamenali.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Čína Rusko prohrát nenechá. Nechce v tom být sama, myslí si komentátor

18:55 Čína Rusko prohrát nenechá. Nechce v tom být sama, myslí si komentátor

Globální šachovnice je v současné době rozehraná na velmi nebezpečnou hru. USA chtějí Čínu donutit, …