Tomáš Klus na Václaváku: Babiše se nebojím. Je nás dost, co ho mají dost

20.06.2021 20:48

V neděli proběhl další protest na Václavském náměstí. Své si k politické situaci v České republice přišel říct spolek Milion chvilek pro demokracii a jeho příznivci. Mezi „chvilkaře“ zavítal i zpěvák a písničkář Tomáš Klus. A celé to shrnul. Demokratické strany v něm prý mají spojence. Babiš? Boss a Voldemort. Jeho pomsty se prý zpěvák nebojí a bojkotuje jeho svěřenský fond. A nadělil i prezidentům. Klaus i Zeman to údajně celé začali.

Tomáš Klus na Václaváku: Babiše se nebojím. Je nás dost, co ho mají dost
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomáš Klus

Co bylo vlastně cílem demonstrace? Podle šéfa spolku Benjamina Rolla se mělo jednat o jakési zúčtování. Spolek prý chce na podzim po sněmovních volbách vidět v čele státu férovější politiky. Milion chvilek také vyhlásil, že „demokratické“ strany hodlá podpořit za pomoci svých dobrovolníků v kampani.

Řečníků se na pódiu vystřídalo mnoho. Mezi posledními se před obecenstvo dostal právě hudebník Tomáš Klus. Ten sebevědomě vystoupal na pódium s kytarou v ruce a v trikotu s podobiznou Václava Havla. „Dobrý den, přátelé, já jsem pln obdivu, že tady jste a nevyměnili jste demonstraci za rybník, že vám není jedno, že v tom našem rybníku cosi zahnívá,“ děkoval se umělec.

Klus stihl rovněž přečíst krátký projev. „Rok 1998 a podpisy Václava Klause a Miloše Zemana na opoziční smlouvě odstartovaly hloubení propasti mezi občanskou společností a politikou. Andrej Babiš je přes všechny Věci Veřejné a jiná politicko-podnikatelská hnutí důsledkem odklonu pozornosti od toho, co politici dělají a co říkají,“ prohlásil Klus úvodem.

„Myslím, že lepší symbol chaotizace jsme si nemohli přát. Má vlastní jazyk, názory střídá jako jména v kalendáři a do toho se mu daří stát měnit v dceřinou firmu Agrofertu a soukromou advokátní kancelář,“ tepal písničkář nemilosrdně současného premiéra za zvuku bučení demonstrantů.

„Každý z vás, kdo je tady, je tolik potřebným stavebním kamenem v mostě přes propast lhostejnosti a letargie. Děkuji vám za tu naději. Za sílu a odhodlání nenechat demokracii vyprázdnit na pouhé – můžu si říkat, co chci – neboť demokracie je především o osobní zodpovědnosti vůči celku. Proto i já nepřestanu s bojkotem bossových médií a festivalů, které dotuje jeho svěřenský fond,“ řekl dále Klus, kterému se konkrétně za toto prohlášení dostalo bouřlivého potlesku. Na záběrech z demonstrace je pak vidět desítky lidí mávajících posměšnými transparenty a vlajkami České republiky a Evropské unie.  

„O to víc se teď budu snažit mluvit trpělivě a otevřeně s každým o podpoře demokratických hodnot a přidávám se k Milionu chvilek v kampani na podporu demokratů,“ přislíbil umělec zaníceně a s nadějí v očích dodal: „Když se mě lidé ptají, jestli nemám strach z Voldemortovy pomsty, vždycky myslím na vás a říkám NE! Je nás dost, co ho mají dost.“ Pak už konečně přišla na řadu písnička.

                                                                                                                                                                 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: AZy

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ukrajinci od spojence dostali nepříjemný vzkaz

9:54 Ukrajinci od spojence dostali nepříjemný vzkaz

Rusové pokračují v postupu na východě Ukrajiny. Útočí u Svatove a podle washingtonského Institutu pr…