„Kupte si to, platíme vás dost!“ Muž z ČT loudil to, za co ostatní musejí platit

26.01.2022 9:30 | Ze sítí

Co udělá s Českou televizí novela zákona o ČT? Podle komentátora Petra Holce může z veřejnoprávní televize udělat vládní a ještě k tomu dražší. Proč si to myslí, chtěl vědět dramaturg ČT Kamil Švec. Ale nepochodil. Holec mu vzkázal, že jestli chce vědět proč, musí si článek zaplatit. Švec ale měl za to, že by si měl komentátor svůj názor obhájit. „Kupte si už proboha ten článek, na to vás platíme dost. A nechtějte po mě, abych něco hájil na twitteru, protože to zrovna vy chcete! Fakt jste se všichni v ČT zbláznili?“ ptal se Petr Holec.

„Kupte si to, platíme vás dost!“ Muž z ČT loudil to, za co ostatní musejí platit
Foto: Repro ČT
Popisek: Politolog a dramaturg ČT, Kamil Švec

Anketa

Jste pro zvýšení poplatků za ČT?

1%
97%
hlasovalo: 31193 lidí
Komentátor Petr Holec se k České televizi dlouhodobě staví kriticky, konkrétně k tomu, že občané si ČT povinně platí, a to i když o její služby nemají zájem. Podle jeho poslední glosy může připravovaná novela zákona o ČT z veřejnoprávní televize udělat vládní a navíc ještě dražší pro koncesionáře.

Na to, co se v jeho glose píše, byl zvědavý politolog a dramaturg ČT Kamil Švec. „Kde komentátor bere jistotu k takovému výroku? Je to neznalost nebo snaha být prvoplánově provokativní?“ ptal se s poznámkou, že vysvětlení se možná nachází v textu, ale on si Info.cz nepředplácí. Dramaturg ČT chtěl vysvětlení, Holec mu však vzkázal, že pokud chce vědět, zda se nachází v textu, tak musí zaplatit. „Jen v komunismu se práce rozdává zadarmo,“ podotkl. Dotyčná glosa stojí za přečtení 49 korun.

Na což Švec navázal, že práce se skutečně nerozdává zadarmo, a proto si za ČT lidé kvůli novele pár korun navíc připlatí. „Já ale vaši práci nechci, takže za ni nechci platit nejen nic navíc, ale vůbec nic!“ opáčil komentátor.

Švec kontroval, že Holec nechce platit ČT, ale sám přitom občas ve veřejnoprávní stanici vystupuje. A pomalu se smiřoval s tím, že co autor „vládní televizí“ myslel, se na twitteru nedozví, protože komentátor svá slova vyvětlovat nehodlá. „Nevím, proč bych hodlal, kupte si to! A nevím, co znamená, že jsem vystupoval v ČT. Třeba bych v ní vystupoval, i kdyby byla privátní. A dovolím si odhadnout, že bych v ní nevystupoval, kdyby neexistovala. Svět by ale nebyl o nic lepší ani horší!“ odpovídal komentátor.

„Vždy jsem oceňoval, když komentátor dokázal svá tvrzení obhájit, což u vás evidentně není možné. Takže nejste schopen říct, proč by s novelou zákona měla být ČT vládní televizí. Jediným výsledkem je, že jste mě začal na twitteru sledovat. Skvělá vizitka. Hezký večer přeji,“ popřál ironicky Švec, když se nedozvěděl, co bylo vládní televizí míněno.

„Kupte si už proboha ten článek, na to vás platíme dost. A nechtějte po mně, abych něco hájil na twitteru, protože to zrovna vy chcete! Fakt jste se všichni v ČT zbláznili?“ odkazoval dramaturga komentátor, který podotkl, že Švece začal sledovat kvůli „exotice“. „Já jen myslel, že využijete příležitost vyvrátit vlastní omyl. Ale ne. Vaše volba,“ zakončil ve třičtvrtě na jednu politolog.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

George Soros. Nové nařčení, které nikdo jen tak nesmete

20:21 George Soros. Nové nařčení, které nikdo jen tak nesmete

Americký prezident Joe Biden se potýká při řešení situace na prestižních univerzitách, obsazených pr…