"Legalizujte herák, nebo zakažte chlast"... Okamura se rázně obořil na šéfa Pirátů

16.10.2017 13:20

Předseda Pirátů Ivan Bartoš podle všeho notně zvýšil tlak Tomiu Okamurovi. Ten nemůže přijít předsedovi Pirátů na jméno. Proč? Má ho za sluníčkáře, který podporuje uprchlíky a islám, ale jako by to samo o sobě nestačilo, tak údajně chce i do třetice všeho zlého legalizovat heroin.

"Legalizujte herák, nebo zakažte chlast"... Okamura se rázně obořil na šéfa Pirátů
Foto: Daniela Černá
Popisek: Předseda SPD Tomio Okamura

„Předseda Pirátů Ivan Bartoš chce legalizovat heroin! Tak to je už opravdu síla! Takže, nejenom že otevřeně podporuje migraci a islám (a nosí proto mikinu „jsem sluníčkář“), ale ještě navíc podporuje tvrdé drogy. Chcete takovou stranu v Parlamentu, aby Vaše děti měly přístup k tvrdým drogám? Pro nás v SPD je to absolutně nepřijatelné,“ napsal rozhořčeně o Bartošovi Okamura na sociální síti Facebok. Přidal také již dobře známou fotku, na které je Bartoš oblečen v mikině s výrazným nápisem „SLUNÍČKÁŘ“.

Anketa

Chcete Andreje Babiše za premiéra?

52%
48%
hlasovalo: 18346 lidí

Okamura se odvolává na rozhovor, který Bartoš poskytl časopisu Legalizace v roce 2014. Odpovídal tehdy na otázku, zda by nebylo od věci legalizovat i jiné drogy, a ne jen marihuanu. Bartoš měl tehdy odpovědět, že společensky velmi nebezpečný alkohol je povolenou a společensky tolerovanou drogou a pokud je legální konzumovat alkohol, proč by neměl být zlegalizován např. i heroin?

„Já jsem minimálně v té rétorice radikál. A já jsem říkal, a zní to fakt ostře, že jestli je alkohol společensky nebezpečnější než herák, což podle statistik je, tak buďto legalizujte herák, nebo zakažte chlast,“ doporučil šéf Pirátů.

Obratem dodal, že je to prozatím utopie, ale jednoho dne by nemusela být a teoreticky bude jednou možné koupit si čistý heroin v lékárnách.

PhDr. Ivan Bartoš, Ph.D.

  • Piráti
  • Místopředseda vlády pro digitalizaci
  • místopředseda vlády

Okamura občany požádal, aby mu do komentářů na sociální síti Facebook napsali, co si o podobných názorech myslí.

Dočkal se více než sedmi stovek komentářů, mezi jinými i jednoho varování. Okamura by si prý měl dát pozor na to, aby se z něj nestal druhý Miroslav Kalousek (TOP 09).

„Sice moc hezký, ale zakládat kampaň na špinění ostatních... Nebuďte jak duo Kalousek a Babiš, začiná to totiž tak vypadat s Vámi a s Bartošem,“ napsal Okamurovi jeden z občanů.

Tomio Okamura doslova napsal:

Předseda Pirátů Ivan Bartoš chce legalizovat heroin! Tak to je už opravdu síla! Takže nejenom že otevřeně podporuje migraci a islám (a nosí proto mikinu „jsem sluníčkář“) ale ještě navíc podporuje tvrdé drogy. Chcete takovou stranu v Parlamentu, aby Vaše děti měly přístup k tvrdým drogám? Pro nás v SPD je to absolutně nepřijatelné. Prosím SDÍLEJTE!

Redaktor magazínu Legalizace položil Bartošovi 17.09.2014 tuto otázku: Pomalu se ve světě legalizuje tráva, legalizoval bys i ostatní omamné látky, co jsou dneska nelegální?

Odpověď Bartoše: „Já jsem minimálně v té rétorice radikál. A já jsem říkal, a zní to fakt ostře, že jestli je alkohol společensky nebezpečnější než herák, což podle statistik je, tak buďto legalizujte herák, nebo zakažte chlast. To je podle mě velmi racionální přístup. Dokážu si představit, že by si člověk pod nějakým systémem státní kontroly mohl v lékárně ten čistý heroin za určitých podmínek koupit. Samozřejmě je to zatím utopie. Třicet let se bojuje za legalizaci konopí, a teď teprve americké represivní složky říkají, že ta represe možná není ta správná cesta, což jiní lidi říkají už třicet let. Tak se to v té Americe pohnulo po těch x letech v řadě států směrem k legalizaci. Takže lepší je to nastřelit až do toho extrému, že budeme prodávat heroin, a pak se teda můžeme aspoň domluvit na tom, že klasifikace omamných a psychotropních látek je zkrátka nesmysl a že by o tom měli rozhodovat odborníci, a ne politici.“

Co si o tom myslíte Vy? Napište mi do komentářů. Přeji hezký den

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…