„Na cikány, na skiny", bylo napsáno na pálce v hotelu. Rom vysoudil odškodné

17.02.2014 7:57

Rom František Kroščen vysoudil na šumavském hotelu 25 tisíc odškodného kvůli baseballové pálce s nápisem „Na cikány" umístěné v interiéru podniku. Majitelka hotelu Jaroslava Brabencová je verdiktem pobouřená a trvá na tom, že nápisy na pálce byly pouhou recesí a k žádné diskriminaci nikdy nedošlo. Uvedla to ve vyjádření pro on-line deník Týden.cz.

„Na cikány, na skiny", bylo napsáno na pálce v hotelu. Rom vysoudil odškodné
Foto: Daniela Černá
Popisek: Romské protesty v Ostravě

Podle majitelky hotelu v šumavské Hojsově Stráži je celá kauza přehnaná. „Žalobu pana Františka Kroščena od prvopočátku považuji za účelovou. Ve své žalobě uvádí, že byl v naší restauraci řádně obsloužen, přesto se ho jako Roma dotkl nápis na baseballové pálce, kde bylo uvedeno 'Na cikány, na skiny' a další nápisy. Tuto pálku jsem považovala za recesi, stejně jako původně i městský a následně Vrchní soud v Praze," píše ve svém vyjádření Brabencová.

Údajná recese zůstala v tomto případě nepochopena

Ohrazuje se, že by byl Kroščen jakkoli diskriminován. Svou cestu z Prahy do šumavského podhůří prý podnikl zcela účelově. „Žalobce se vydal na dlouhou výpravu z Prahy do naší restaurace proto, že se domníval, že nebude obsloužen, a fakticky chtěl být diskriminován. Nic takového se ale nestalo a jako záložní variantu tak zvolil domnělou diskriminaci prostřednictvím nápisu na baseballové pálce," je přesvědčena majitelka.

Nápis podle ní není projevem nesnášenlivosti. „Je zcela zřejmé, že se jedná o recesi," domnívá se Brabencová. Ze soudního rozhodování se prý v atmosféře „hyperkorektivismu" vytrácí selský rozum. Navíc prý není měřeno všem stejným metrem. Majitelka si klade otázku, jak by soudy věc posoudily, kdyby na pálce byly například nápisy „Na Čechy a na Slováky".

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…