Nečas nechápe odvolání Picka. Bude žádat od Peake vysvětlení

13.12.2012 22:14

Premiér Petr Nečas nechápe personální změny na ministerstvu obrany, které pro něj nečekaně provedla nová ministryně Karolína Peake. Po návratu z nynějšího summitu EU v Bruselu bude od ministryně požadovat vysvětlení. Peake mimo jiné odvolala prvního náměstka a bývalého šéfa generálního štábu Vlastimila Picka.

 Nečas nechápe odvolání Picka. Bude žádat od Peake vysvětlení
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Petr Nečas

"Musím říci, že tímto krokem paní ministryně Peake jsem překvapen. Netuším, jaké důvody ji k tomuto kroku, který nechápu a nerozumím, vedly," řekl Nečas novinářům.

"Nevím, co se stalo mezi včerejškem odpolednem, zhruba půl pátou, kdy na tiskové konferenci říkala, že žádné personální zemětřesení nechystá, devátou hodinou večerní, kdy končilo jednání vlády a ona nic podobného ani náznakem nenaznačovala, a zhruba čtvrt na jedenáct dopoledne, kdy tento krok učinila," dodal.

Nepochopitelný krok

"Já samozřejmě po návratu do Prahy budu chtít s paní ministryní mluvit a budu chtít slyšet toto vysvětlení," podotkl ministerský předseda a šéf ODS. Současně ocenil Picka, který je podle něj velmi kvalitní odborník. "Z tohoto pohledu tento krok paní ministryně příliš pochopitelně nevypadá," dodal předseda vlády. 

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem, čtk

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

18:35 Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

„Pokud ten pán neví, co se stalo 15. března 1939, tak je otázka, jestli je pro výkon funkce preziden…