„Nejprve zemřel Jaroslav F., pět dní po něm syn Jiří…“ Faltýnkovým vyhrožují, prokuratura to odložila

04.06.2021 13:22

„Pro naplnění zákonných znaků skutkové podstaty přečinu nebezpečného vyhrožování je nutno, aby potenciální pachatel jinému vyhrožoval některou z variant – usmrcení, těžké újmy na zdraví nebo jiné těžké újmy – takovým způsobem, že to může vzbudit důvodnou obavu. Z oznamované fiktivní tiskové zprávy s budoucím datem je však patrno, že tato mohla být jeho autorem formulována z různých důvodů, či k různému účelu,“ zjistil Ekonomický deník z odůvodnění žalobce Městského státního zastupitelství v Brně Pavla Klimeše. Reagoval tak na podnět, jak se prokuratura vypořádá s výhružkou, kterou anonym zaslal synovi Jaroslava Faltýnka Jiřímu.

„Nejprve zemřel Jaroslav F., pět dní po něm syn Jiří…“ Faltýnkovým vyhrožují, prokuratura to odložila
Foto: repro Youtube, tan
Popisek: Jiří Faltýnek v rozhovoru pro ČRo

Anketa

Vážíte si exprezidenta Václava Klause?

37%
32%
hlasovalo: 18892 lidí
„Rodinná tragédie nebo vyřizování účtů mafie? Majitel chaty Jiří F. (37) zahynul jen pět dnů po svém otci Jaroslavovi F. (59).“ E-mail s fotografií rodinné rekreační chaty a textem o úmrtí a mafii dorazil, jak upozornil Jan Hrbáček z Ekonomického deníku, do e-mailu syna šéfa poslanců hnutí ANO 2011 Jaroslava Faltýnka Jiřího v dubnu.

Že šlo o autentický text, potvrdil médiu rovněž syn Jaroslava Faltýnka Jiří. Ten také sdělil, že jeho žena je těhotná a dotyčný text nebral na lehkou váhu. Prý mu takto nebylo nikdy vyhrožováno a s celou věcí se obrátil na státní orgány.

Jak ovšem Ekonomický deník dále zjistil, z hlediska zákona se v podstatě o nic zásadního nejedná.

„Pro naplnění zákonných znaků skutkové podstaty přečinu nebezpečného vyhrožování je nutno, aby potenciální pachatel jinému vyhrožoval některou z variant – usmrcení, těžké újmy na zdraví nebo jiné těžké újmy – takovým způsobem, že to může vzbudit důvodnou obavu. Z oznamované fiktivní tiskové zprávy s budoucím datem je však patrno, že tato mohla být jeho autorem formulována z různých důvodů, či k různému účelu,“ sdělil žalobce Městského státního zastupitelství v Brně Pavel Klimeš.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Magdo Vášáryová, tak se vám to líbí?“ Ivan Vyskočil se neudržel. Za atentát na Fica účtuje

5:00 „Magdo Vášáryová, tak se vám to líbí?“ Ivan Vyskočil se neudržel. Za atentát na Fica účtuje

NEDĚLNÍ RÁNO S IVANEM VYSKOČILEM „Atentát na slovenského premiéra. Šokující zpráva! Média podsouvají…