„Německá smečka.” Mallorca: 6 Němců znásilnilo ženu. Neskutečný konec

17.07.2023 6:15

MONITORING Hromadné znásilnění 18leté Němky na Mallorce ve Španělsku – zadrženo bylo 6 Němců, 5 z nich bylo vzato do vazby. Španělská média skupině začala přezdívat „německá smečka“. Předběžná vazba může ve Španělsku trvat až měsíce, v případě odsouzení muže čeká trest odnětí svobody až 12 let.

„Německá smečka.” Mallorca: 6 Němců znásilnilo ženu. Neskutečný konec
Foto: Repro Youtube
Popisek: zadržení Němci obvinění z hromadného znásilnění na Mallorce

Němka na dovolené ve španělské Mallorce byla znásilněna německými turisty ve svém hotelovém pokoji v populárním turistickém centru Playa de Palma ve čtvrtek. Policií bylo zadrženo 6 Němců mezi 20 a 21 lety.

Pět ze zadržených šesti Němců bylo vzato do vazby pro podezření z hromadného znásilnění. Soud je odmítl propustit na kauci, oznámila mluvčí justice. Šestý rekreant z Německa byl propuštěn, informoval server tagesschau.de. Předběžná vazba může ve Španělsku trvat týdny i měsíce a v případě odsouzení za znásilnění může být uložen trest odnětí svobody až 12 let.

Policie v sobotní tiskové zprávě popsala průběh událostí. Mladá žena ve čtvrtek večer měla souhlasit, že půjde s jedním z mužů do jeho hotelového pokoje, podle některých médií s ním měla mít předtím sex dobrovolně na pláži. Na recepci jí však byla tato možnost zamítnuta, protože nebyla hotelovým hostem. S mužem tedy odešla do nedalekého hotelu, kde bylo ubytováno dalších 5 mužových přátel. Čtyři z nich měli ženu nutit k sexuálním aktům, přičemž jeden z nich vše údajně natáčel na mobilní telefon. Žena poté utekla do koupelny.

Jeden z mladých Němců řekl, že pravděpodobně zašli příliš daleko, uklidnil ji a doprovodil do hotelu, kde byli ubytovaní její přátelé. Odtud žena kontaktovala policii, která pak dotyčné muže zadržela ve čtvrtek v 3:40 ráno, informoval deník focus.de.

O přesné totožnosti pachatelů a oběti zatím nejsou k dispozici žádné další informace.

Španělskými médii, např. Mallorcadiario nebo Telecinco, je šestice mužů označována jako „La manada alemana“ neboli „německá smečka“, což poukázalo na paralelu s hromadným znásilněním v Pamploně v roce 2016, kdy pět mladých mužů znásilnilo ženu ve vchodu do domu. Původně mírný rozsudek vyvolal demonstrace po celé zemi. Zákon o sexuálních trestných činech byl následně změněn, píše deník Bild.de.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luk

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

JAKŽE PŮVOD NENÍ ZNÁM?, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseVonRupp , 17.07.2023 9:01:00
Ale je! Všichni jsou to Turci, jenže, až na jednoho mají německé pasy!!! PL nemá informace? Že Bild mlží, to je jasné, ale není to jediný zdroj! Španělé to sami už zveřejnili. Všechno TURCI!

|  13 |  0

Další články z rubriky

„Aby nám EU neuchvátili extrémisti.“ Nerudová prozradila, proč chce do Bruselu

11:22 „Aby nám EU neuchvátili extrémisti.“ Nerudová prozradila, proč chce do Bruselu

Jednotná v rozmanitosti. Motto, které EU používá už od roku 2000. Je ale i po 24 letech jednota skál…