„Odliv voličů.“ Eurovolby a zlá předpověď pro SPOLU

23.10.2023 20:01 | Monitoring

Obavy z toho, že do evropských voleb kandidují strany TOP 09, KDU-ČSL a ODS společně, vyjádřil na twitterovém profilu Miroslav Kalousek (TOP 09). „Snad to jejich voliči pochopí a snad nebude oběť nevratná,“ poznamenává k tomu, že podle něj bude obětována autenticita politik svých stran ve vztahu k EU.

„Odliv voličů.“ Eurovolby a zlá předpověď pro SPOLU
Foto: Screen: YouTube
Popisek: Miroslav Kalousek

„Předsedové koalice SPOLU si vyhodnotili, že kandidovat proti sobě ve volbách do EU je příliš velké riziko rozklížení s možnými dopady na soudržnost vlády. Rozumím tomu a na jejich místě bych asi uvažoval stejně. Obětují tím však autenticitu politik svých stran ve vztahu k EU. Snad to jejich voliči pochopí a snad nebude oběť nevratná…“ poznamenal někdejší šéf TOP 09 Miroslav Kalousek na svém twitterovém profilu.

„Prostě jim došlo, že ve volbách do Evropského parlamentu vůbec nejde o volby do Evropského parlamentu,“ okomentoval to komentátor Petr Honzejk.

A přidal se i někdejší místopředseda Evropského parlamentu Pavel Telička. „No, způsobí to odliv voličů. I když se do předvolební kampaně vždy vkrádají domácí témata, tak jsou evropské volby jinou disciplínou. Pozice stran jsou v EU věcech až diametrálně odlišné, patří do jiných frakcí s velmi odlišnými programy. Kroužkování to neřeší,“ uvedl Telička.

O tom, že koalice Spolu zřejmě sestaví společnou kandidátku také pro evropské volby v příštím roce, informovalo v minulých dnech Echo24.cz. Definitivní rozhodnutí má padnout do konce října. Problémem jsou rozdílné frakce jednotlivých stran.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vanda Efnerová

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ekonomka Švihlíková: Takhle zadlužené USA ještě nebyly. Řešení? Jedno z nich je válka…

16:30 Ekonomka Švihlíková: Takhle zadlužené USA ještě nebyly. Řešení? Jedno z nich je válka…

Ekonomka Ilona Švihlíková pronesla šokující informace o americké ekonomice, která pomalu spěje ke ka…