„Potírání svobody a cenzura.“ I to bude Martin Pecina řešit pro SPD

10.10.2023 13:42

Bývalý ministr vnitra za ČSSD Martin Pecina se stal novým poradcem hnutí SPD v oblasti bezpečnosti, migrace a krizového řízení země. Pecina byl mimo politiku 8 let, nyní se ale dle svých slov rád vrací „v dresu SPD,“ aby hnutí radil v oblasti, kterou prý aktuální vláda Petra Fialy nezvládá.

„Potírání svobody a cenzura.“ I to bude Martin Pecina řešit pro SPD
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Martin Pecina

Opoziční hnutí SPD v posledních týdnech představuje experty, kteří mají do budoucna formulovat postoje SPD k zásadním tématům. Jako nezávislý expert na ekonomická témata bude SPD radit bývalý předseda Svobodných a bývalý europoslanec Petr Mach.

Zatím bude pro hnutí pracovat jako nezávislý expert, do budoucna však nevyloučil členství. „Teď je mojí rolí nezávislý konzultant. Teď se chci soustředit na to, abych za SPD mohl vystupovat v oblastech, kterým rozumím,“ řekl Seznam Zprávám Petr Mach. Poradcem se stal také právník Zdeněk Koudelka.

Na úterním brífinku před jednáním Poslanecké sněmovny hnutí SPD představilo dalšího experta, bývalého ministra vnitra Martina Pecinu. „Do našeho týmu jsme přijali další dva nezávislé odborníky. Minulý týden jsme představovali ekonoma Petra Macha a Zdeňka Koudelku, který bude mít na starosti právo a spravedlnost. Dnes se podíváme na další oblast, kterou chceme zastřešit odborníky. Je to hlavně bezpečnost, migrace, krizové řízení a to bude mít na starosti Martin Pecina,“ uvedl na tiskové konferenci předseda poslanců SPD Radim Fiala.

„Já jsem osm let zcela mimo politiku, ale patřím k veřejným kritikům této vlády. Proto jsem byl velmi rád, když mě hnutí SPD nabídlo, abych se stal jejich odborným mluvčím v problematice resortu vnitra. Ten má, jak víte, problémů více než dost, chybí tisíce policistů a zase je nezvládnutá migrační krize a máme tady dvě novinky, které se v době, kdy jsem byl ministrem vnitra neřešily a to je zejména potírání svobody slova a zavádění cenzury pod rouškou boje s dezinformacemi,“ prohlásil Pecina, že k této problematice se bude rád vyjadřovat v dresu SPD.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jakub Makarovič

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

21:50 Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

Plukovník Ivo Zelinka byl hostem podcastu Čestmíra Strakatého. A řeč byla o ruské válečné propagandě…