„Prezident“ Středula? VIDEO, kterým lídr odborů popřál k Vánocům

24.12.2019 9:25

Šéf Českomoravské konfederace odborových svazů Josef Středula na svém facebookovém profilu popřál všem těm, co jej sledují, a zaslal videovzkaz.

„Prezident“ Středula? VIDEO, kterým lídr odborů popřál k Vánocům
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda ČMKOS Josef Středula

„Chtěl bych vám všem popřát krásné svátky, svátky pohody. Abyste se také mohli setkat se svými blízkými, známými, aby se vám podařilo se o vánočních svátcích na chvíli uklidnit, odpočinout si, podívat se na krásné pohádky, ale hlavně ten vánoční čas prožít tak, jak si sami přejete. Třeba i kouzelně, třeba uvidíte zlaté prasátko, ale to všechno je jenom na vás. A já vám k tomu všemu přeju vše dobré, krásné, zdravé a milé Vánoce. A do konce tohoto roku ať vše prožijete dobře a do toho nového vstoupíte tou správnou nohou. Mějte se hezky a na viděnou,“ řekl ve svém videopřání šéf odborů Josef Středula.

Anketa

Prospěl spolek Milion chvilek pro demokracii České republice?

7%
93%
hlasovalo: 62899 lidí

O Středulovi se hovoří jako o možném uchazeči v příštím prezidentském klání. Kandidaturu nevyloučil, prezident Miloš Zeman jej označil za dobrého potenciálního kandidáta. „Moji voliči mají vlastní rozum a vlastní hlavu. Nicméně, kdybych měl uvažovat v tom klasickém pravolevém schématu, tak dobrým kandidátem levice je Josef Středula... a Vladimír Dlouhý je dobrým kandidátem pravice. A když se tihleti dva ve druhém kole prezidentských voleb střetnou, tak to bude zajímavé a inteligentní utkání,“ zmínil prezident Zeman.

Středula se v poslední době také vyjádřil ke zvýšení minimální mzdy, která vzroste na 14.600 korun. Odbory i ministryně práce poukazovaly na to, že v Polsku či na Slovensku bude vyšší minimální mzda než v Česku. Překročí tam 15.000 korun. Odboroví předáci argumentovali tím, že ekonomika v ČR je výkonnější než v sousedních státech a také čeští zaměstnanci si vyšší odměnu zaslouží. „Není dobrá zpráva, že čeští zaměstnanci budou mít méně než slovenští, i když těm to přejeme. Na druhou stranu zvýšení vítáme. Je to signál, že vláda ekonomice důvěřuje,“ řekl ČTK předák Středula.

„ČR má mzdu jako v rozvojových zemích. To po 30 letech transformace není cesta, kterou bychom si přáli jít. Naše mzdy jsou skutečně žalostné. Diskuse o minimální mzdě je jedním z klíčových momentů, jak můžeme mzdovou hladinu posunout,“ řekl již dříve Středula.

Kvůli nespokojenosti s výsledky vyjednávání o růstu platů školské odbory uspořádaly v listopadu také stávku ve školách. Ministr školství Robert Plaga (ANO) ji označil za debakl odborů.

„Způsob ministrovy komunikace je neuvěřitelný. Měl by se zamyslet, jaký signál dává učitelům. Podporu stávce nějakým způsobem vyjádřilo víc než 80 procent zaměstnanců ve školství. Když mluví ministr o debaklu, mluví o sobě,“ řekl tehdy Středula. Podle školského svazu se do stávky zapojila víc než polovina škol.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…