„Proč chcete víc lidí z Afriky v politice EU?“ Na Zdechovského se vrhla veřejnost

05.10.2020 15:40

Z PROFILŮ Europoslanec Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL) obhajoval před čtenáři ParlamentníchListů.cz existenci Evropské unie, která podle názorů diskutujících absolutně selhává. „Evropa je dle všech možných relevantních měřítek stále jedním z nejlepších míst k životu na světě,“ reagoval Zdechovský s tím, že EU má své problémy, ale snaží se je řešit.

„Proč chcete víc lidí z Afriky v politice EU?“ Na Zdechovského se vrhla veřejnost
Foto: Archiv TZ
Popisek: Tomáš Zdechovský, poslanec Evropského parlamentu za KDU-ČSL

Podle mnohých diskutujících je předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyenová pomatená a EU je nefunkční projekt, který selhává. „Zatímco směrem na východ se již dávno rozloučili s Potěmkinovými vesnicemi, EU je zavádí. Ursula von der Leyen je a její vyznavači jsou skutečně pomatení. EU je od samého začátku opravdu neživotaschopná, vše pro spojení národů a ekonomik chce svůj čas a přirozený vývoj. EU jako pokus o sjednocení selhalo a je nejvyšší čas na návrat do reality,“ má jasno jeden ze čtenářů.

Podle Zdechovského ale není tak zle a projekt EU stále má svůj smysl. „Evropa je dle všech možných relevantních měřítek stále jedním z nejlepších míst k životu na světě. To ale neznamená, že by neměla problémy. Naopak mnoho věcí je třeba změnit a je třeba, aby evropští představitelé byli v neustálém kontaktu s lidmi a zajímali se o jejich problémy. A o to se také neustále snažím,“ reagoval europoslanec, kterému dle jeho slov vadí přílišný progresivismus von der Leyenové.

„Především se snažím všemi možnými způsoby bojovat proti všem výstřelkům prosazovaným moderními progresivisty – je s tím mnoho práce, např. při přípravě evropské legislativy. Zároveň je velmi důležité, aby se v těchto věcech dokázali aktivně ozvat i sami občané,“ radí Zdechovský.

Tomáš Zdechovský

  • KDU-ČSL
  • Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • europoslanec

Anketa

Podporujete opatření proti covidu-19 činěná Romanem Prymulou?

55%
38%
hlasovalo: 24303 lidí
Podle Františka Černocha ale Zdechovský neříká pravdu, protože mnoho progresivistických návrhů jako europoslanec podpořil. „Hlasoval jste pro rezoluci, dle které se má podporovat zvýšení počtu lidí afrického původu v politice v EU. Takže proč pak odpovídáte lidem zde na PL, že proti modernímu progresivismu bojujete (jako zvýšení počtu rasových menšin v EK), když ten progresivismus podporujete?“ vpálil Zdechovskému pan Černoch.

„Dobrý den, šlo mi pouze o podporu lidí původem z Afriky, kteří se potýkají s mnoha problémy,“ odbyl ho krátkým komentářem Zdechovský.

Černoch se ale nedal a pokračoval s tím, že Zdechovský chce svojí proevropskou činností zničit suverenitu České republiky. „Vy Lidovci jste podpořili společné evropské dluhy, což je další krok k integraci a společnému evropskému superstátu. Jak napsal pan Farský – je to důležitý krok k federaci. Proč nechcete suverenitu ČR, proč chcete naši suverenitu zničit?“ napsal nasupeně František Černoch.

Ani po tomto dotazu se Zdechovský příliš nerozepsal. „Jedná se o plán, který má pomoci znovu nastartovat evropskou ekonomiku a dluh by nemělo být problém v brzké době splatit,“ reagoval stroze europoslanec.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Berndu Posseltovi za zásluhy o stát... Okamura četl návrhy na vyznamenání a nevěřil

22:28 Berndu Posseltovi za zásluhy o stát... Okamura četl návrhy na vyznamenání a nevěřil

Poslanecká sněmovna nominovala na udělení vyznamenání Za zásluhy ke sblížení Čechů a sudetských Němc…