„To by Havel neudělal.“ Malým dětem pustili záběry Zemana. Udělalo se jim zle

13.01.2021 17:08

Pořad Děti vs. od Televize Seznam tentokrát konfrontoval dětské diváky s prezidentem Milošem Zemanem. Jeho tvůrci českou hlavu státu nikterak nešetřili a na seznámení dětí se Zemanem vybrali nepříliš reprezentativní výčet záběrů, přičemž nechybějí Zemanovy vulgarity či jeho „viróza“. „Ten je jako motyka! On je hrozně opilej!“ zazněla od jednoho z chlapců slova, která korespondují s tvrzením někdejší předsedkyně Poslanecké sněmovny Miroslavy Němcové (ODS). Nechyběly ani další nepříliš výběrové záběry Zemana. „Tohle by Havel nikdy neudělal!“ ozvalo se od dětského publika.

„To by Havel neudělal.“ Malým dětem pustili záběry Zemana. Udělalo se jim zle
Foto: Repro Televize Seznam
Popisek: Děti vs. prezident Miloš Zeman

Anketa

Je nemorální chodit na oběd či pivo do hospody, když je to teď zakázané?

hlasovalo: 8782 lidí
Video započalo dívkou, která se s naší hlavou státu seznámila na záběrech ze Zemanovy dovolené, kterou tradičně tráví na svém oblíbeném žlutém člunu na rybníku v Novém Veselí. „Nějakej dědeček tam leží ve člunu,“ hodnotí. Další z kluků se Zemanovi směje, že si na vodě sundává tričko, zatímco další z dívek jej ocenila slovy, že jí přijde jako „sportovec v nějaké starší kategorii“.

Děti postupně poznávají našeho prezidenta, přičemž jedno z nich pronese, že to „nepůsobí státnicky“. Mnoho z nich se záběrům směje, poté však na scénu přichází slečna, jež Zemana ze záběrů okamžitě poznala a praví, že si „každý někdy můžeme užít relax“, a prezidentovi by tak jeho záliba v podobě brázdění oblíbeného rybníku neměla být odepírána.

Kritika pak přistála i na novinářích, když další mladá komentující divačka zhodnotila, že není úplně správné natáčet prezidenta v podobných soukromých chvílích při odpočinku.

Tvůrci pořadu ani dále před dětmi prezidenta nešetřili a přišli s těžkým kalibrem v podobě záběrů z otevírání korunovačních klenotů v roce 2013, kde Zeman nebyl úplně ve své kůži. Podle Hradu byl během akce postižen „virózou“. Tehdejší předsedkyně Poslanecké sněmovny Miroslava Němcová (ODS) však tvrdí, že prezidentovo pohupování a obtížný pohyb spíše zavinila silná opilost.

„No tak… ten je jako motyka! On je hrozně opilej!“ shodne se s Němcovou komentující chlapec a jeho vrstevník to doplní slovy, že se prezident zřejmě „trochu napil“.

Poté na dětské diváky čekalo i zvukové vystoupení hlavy státu v podobě hlasitého říhání. „Náš prezident podle mě není moc slušně vychovaný,“ dostává se mu za to hodnocení. A vše pak utne kluk se slovy, že by tohle „Havel nikdy neudělal“.

FOTO: Dětští diváci hodnotí prezidenta Miloše Zemana.

Pochvalu nesklidila ani prezidentova vulgarita, prý je to s ním „horší a horší“.

Závěrem dojde na dotaz, jaký by měl prezident být. „Prezident by se měl umět sám hýbat a sám normálně mluvit,“ utře prezidenta dětský divák. Holčičí spektrum sledovatelů by si zase přálo mladšího prezidenta a slušnější vystupování.

Zaznějí i názory, že by úřad hlavy státu měl zastávat někdo jiný. Poslední z kluků však upozorní, že si Zemana zvolila demokraticky většina národa, a prezident by proto měl ve svém úřadě řádně setrvat až do konce svého druhého volebního období.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rak

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Aby nám EU neuchvátili extrémisti.“ Nerudová prozradila, proč chce do Bruselu

11:22 „Aby nám EU neuchvátili extrémisti.“ Nerudová prozradila, proč chce do Bruselu

Jednotná v rozmanitosti. Motto, které EU používá už od roku 2000. Je ale i po 24 letech jednota skál…