To není vtip: V Británii sepsali petici proti Miloši Zemanovi

19.11.2015 13:10

Zakladatel lidskoprávní organizace HOPE not hate Nick Lowles napsal otevřený dopis českému velvyslanci v Británii. Nelíbil se mu totiž projev prezidenta Zemana, který jen šíří nenávist vůči islámu tím, že podporuje pravicová hnutí. Svůj podpis může přidat každý, kdo jeho názor sdílí.

 To není vtip: V Británii sepsali petici proti Miloši Zemanovi
Foto: Radim Panenka
Popisek: Shromáždění k výročí státního svátku 17.listopadu na Albertově

„Drahý velvyslanče Hradílku, píši Vám a Vaší vládě, abych vyjádřil svoje zklamání nad přítomností prezidenta Miloše Zemana na protiislámském shromáždění dnes odpoledne,“ stojí v úvodu dopisu.

Důvodů, které Lowlese k sepsání dopisu vedly, je několik. Předně to, že Zeman mluvil k davu, jenž na něj mával transparenty s nápisy „Zakažte islám“ či „Jděte s islámem do prdele“.

Dále pak skutečnost, že prezident stál na pódiu nejen vedle Martina Konvičky, ale především vedle šéfa německého hnutí Pegida a vedle Stephena Lennona, zakladatele organizace English Defence League a známého fotbalového chuligána.

„Ze sociálních médií je vcelku zřejmé, jak účast prezidenta Zemana na protiislámském shromáždění podpořila rasisty a pravicové extrémisty napříč kontinentem,“ napsal v dopise Lowles.

Celé znění petice v anglickém jazyce zde

Zemanův výstup považuje za kontraproduktivní. Obzvlášť ve chvíli, kdy světu hrozí nebezpečí od Islámského státu, „rozdmýchávat plameny protimuslimské nenávisti nijak nepomůže“. Naopak mu to jen nahrává do karet.

Lowles odcitoval zprávu britských tajných služeb. „ISIS bude chtít vyprovokovat nepřátelství vůči uprchlíkům, bude chtít vzestup krajní pravice po celé Evropě a bude chtít, aby uprchlíkům přišlo, že nejsou vítáni, aby pak byli ochotnější nechat se rekrutovat samotným ISIS.“

„Žijeme ve velmi složitých a nebezpečných časech. Naneštěstí je činy prezidenta Zemana ještě o trochu ztížily,“ napsal na závěr.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…